VRT toont innovatietrends op Media Fast Forward

vrt_toren

Agenda / Innovation / News

vrt_torenOp donderdag 8 december 2016 biedt VRT Innovatie geïnteresseerden een blik op de toekomst met Media Fast Forward, het jaarlijkse inspiratie- en netwerkevenement op de VRT. Media Fast Forward focust op de laatste trends in media-innovatie, met thema’s als big data, smart cities, virtual reality en YouTube programmatie.

VRT innovatie ontvangt graag zowel VRT-collega’s als mediaprofessionals en andere enthousiastelingen. Wie snel is kan misschien nog (gratis) inschrijven. Wil je volgen vanop afstand of achteraf kijken? Dat kan:  je vindt een livestream op de website van Media Fast Forward. Daarnaast zijn korte interviews en quotes te volgen via Facebook Live. De volledige presentaties zijn nadien ook apart te bekijken op het YouTube-kanaal van VRT Innovatie.

VRT innovatie

Phil Fearnley van MyBBC vertelt hoe de Britse openbare omroep big data gebruikt om haar relatie met het publiek te transformeren. Wouter Quartier (strategisch manager VRT) en Pierre Marchand (Teradata) tonen aan hoe data kansen kan bieden aan een openbare omroep. Imec-pionier Tanguy Coenen gebruikt data voor innovatieplatformen binnen Smart Cities.

Boris van Bennekum en Hubert van der Want (BNN-VARA) lichten de sluier van het succesvolle Nederlandse YouTube-programma #BOOS. Tijdens een aansluitende talkshow spreekt radiomaker Floris Daelemans met enkele YouTube-programmamakers over het maken van online content.

Daarnaast toont VRT innovatie de resultaten van eigen projecten. Zo vertellen Jolien Durwael en Pieter Baert over het VRT Start-up-project Superdiv, brengt Floris Daelemans resultaten van het on demand radio onderzoeksproject Hack the Sound en toont Marieke Lycke een demo van het project STON rond automatische ondertiteling.

Ten slotte gaan Rik Bauwens en Steven Lemmens (Studio Brussel) dieper in op de Moments-app. Deze laatste is eerder getest op festivals als Dranouter en Leffingeleuren, zal in december worden gebruikt bij Music for Life, maar krijgt in aangepaste vorm evengoed een plek op Media Fast Forward: tijdens het hele evenement kan het publiek inzichten en vragen delen op de Wall of Comments. Dat levert gespreksstof voor een afsluitende talkshow gepresenteerd door Tim Verheyden.

Op de locatie van de VRT Sandbox kan je je ook onderdompelen in verschillende virtual reality demo’s. Technologie-expert Luk Overmeire geeft een presentatie over ImmersiaTV en hoe virtual reality een TV-ervaring kan versterken. Marijn Goossens vertelt over Paradijs, de eerste VR-fictiefilm in Vlaanderen, en ook het verhaal achter Wonen.tv en Boeva & the Games kan je ontdekken in de Sandbox. Daarnaast kan je een workshop volgen die het verhaal van Thuis vertelt… volgens data.