VRT-werf lokt bijna 2000 nieuwsgierigen

Media / News

Op zondag 26 mei was het Open Wervendag, het initiatief van Embuild dat jaarlijks duizenden nieuwsgierigen naar werven over heel het land trekt. Aan de Reyerslaan kon iedereen een kijkje nemen op de werf van het nieuwe VRT-gebouw.

Om het nieuwe VRT-huis te realiseren, werkt VRT samen met drie Vlaamse bouwondernemingen: Willemen, Jan De Nul en EEG. Aangevuld met Jaspers-Eyers Architects, Office Kersten Geers David Van Severen en Bureau Bas Smets, en ingenieursbureaus Tractebel Engineering, CES en Ideal Acoustics vormen ze het consortium VRT Morgen. Zo’n 2000-tal geïnteresseerden zakten af naar VRT om er, in primeur, een eerste glimp van het toekomstig gebouw van de publieke omroep op te vangen.

Aannemers Willemen, Jan De Nul en EEG verwelkomden, samen met VRT verwelkomden de bezoekers. Het uitgestippeld parcours doorheen de ruwbouw hield halt bij de inkomhal, de drie nieuwe televisiestudio’s en de decorstraat. Ook belangrijke en innovatieve technische aspecten voor het nieuwe VRT-huis werden in de kijker gezet, waaronder de noodstroomgeneratoren om steeds op antenne te kunnen blijven, en de ENG-parking met de parkeerzone voor Electronic News Gathering-voertuigen. Dankzij verschillende infostands en animaties, konden alle bezoekers meer te weten komen over de werf en het nieuwe VRT-gebouw.

Het nieuwe gebouw van VRT bevindt zich momenteel in de ruwbouwfase. Na vijf ondergrondse verdiepingen komt het gebouw nu uit de bouwput. Boven op de dubbelhoge gelijkvloerse verdieping, die een onregelmatige achthoek vormt, wordt een vierkant gebouwd van drie verdiepingen van 89 bij 89 meter. Dit zorgt voor een aantal bouwkundige uitdagingen, zoals een indrukwekkende staalstructuur en uitkragingen tot meer dan 15 meter. Ook de realisatie van de televisiestudio’s is geen alledaagse klus.

“De akoestische eisen voor en de grootte van de tv-studio’s zijn heel specifiek in vergelijking met andere werven. Zo is elke studio ongeveer 19 bij 19 meter en wel 11 meter hoog. Om die ruimte te realiseren zijn er grote stalen vakwerkliggers nodig tot wel 46 ton per stuk,” vertelt Jelle Machiels, project manager bouwconsortium VRT Morgen.