VTM en Hotel Hungaria onthullen unieke Masked Singer

Crea / News

"VTM kleurt je dag". En al helemaal op je verjaardag, zo blijkt, want dan ontvangen trouwe kijkers naar goede gewoonte een e-mail. Die verjaardagwens kreeg dit jaar een feestelijke en hoogtechnologische make-over: in een unieke aflevering van The Masked Singer worden jarigen persoonlijk ontmaskerd als... het Feestvarken.

Als je jarig bent, mag alles even om jou draaien. En daarom draaiden VTM en Hotel Hungaria een unieke aflevering van The Masked Singer waarin jarigen ontmaskerd worden als het Feestvarken. “Dankzij het point-of-view camerastandpunt lijkt het alsof je echt in een The Masked Singer-kostuum zit en het podium opkruipt om van jetje te geven voor de jury. Een geweldig feestelijke ervaring,” zegt Bout Holtof, creatief directeur bij Hotel Hungaria. Terwijl je jouw versie van One More Time van Daft Punk brengt, wagen speurders Julie Van den Steen, Kurt Rogiers, Karen Damen en Tine Embrechts een gokje naar je ware identiteit. Bij die ontmaskering wordt de voornaam van de jarige ook echt uitgesproken.

“Dankzij deepfake spreekt Kurt Rogiers wel 2.000 namen uit. Zo konden we 80% van de database coveren. Een hele klus waarin we de grenzen van de technologie moesten aftasten,” vertelt Anton Roef, adcount director bij Hotel Hungaria. “Ook je leeftijd en ultrapersoonlijke hints werden in de unieke aflevering verwerkt. Zo wordt het niet alleen een feestelijke, maar ook een hele persoonlijke ervaring.” De selfie die presentator Jens Dendoncker samen met het Feestvarken en de schermgezichten neemt, kan gedeeld worden op sociale media. De feestvarkens die op 26 mei 2023 jarig waren, kregen als allereerste de e-mail. Meer nog: als je in de week van je verjaardag op VTM GO komt, krijg je ook een persoonlijke boodschap die je naar je verjaardagswensen brengt. In totaal zullen bijna twee miljoen kijkers verrast worden.

“De ambitie was duidelijk: onze fans verrassen op z'n VTM's. We krijgen massaal veel aanvragen om zelf eens in een pak van The Masked Singer te mogen kruipen. Met deze unieke, persoonlijke actie verrassen we dubbel: onze fans een onvergetelijke verjaardag wensen, en een onvergetelijke The Masked Singer-ervaring bieden,” aldus Tina Put, senior brand manager van VTM.

Credits:

Klant: VTM - Tina Put, Lynn Petit, Jan De Maeyer en Kristof Bossee
Bureau: Hotel Hungaria
Creatief Directeur: Bout Holtof
Creatie: Eva De Jonckheere en Gelein van Kampen
Account Director: Anton Roef
Account Executive: Eveline Vaes
Executive producer: Christophe Baggerman
Regisseur: Tobias Deruwe
1e Regie-assistent: Malko Van den Borre
Director Of Photography: Virgil Leclercq
Camera- assistent/Focus Puller: Simon Moirot
Art Director: Karina Soors - StudioWootWoot
Art department: Selien Van Geyte
Gaffer: Theo Fernandez
Best Boy: Ken Sody
Board operator: Leonard Mathay
Electro: Wouter Maeckelberghe
Geluid: Vincent Struelens
Production Assistant: Tess De Koster, Pieter-Jan Vander Plaetse
Stylist: Farah El Bastani, Elif Korkmaz
Make-Up: Kelsey Van Puyenbroeck, Wendy Van Vossole
Danser: Luana Manuka
Editor: Frederik Vandewalle
Sound postproduction: Stevie Timmermans, Tom Van der Bies - Brandy
Postproduction: Jelle Robbeets, Robin De Praetere – Frames
Technische implementatie: Tijs Verkoyen, Pieter Van Neste, Pascal Van Hecke – Sumocoders / Beeldtaal
Deepfake and AI engineer: Wout Vandenwyngaert - nocomputer
Digital Producer: Hannah Patronoudis - nocomputer