W-Fest vloert met Rubik’s Cube

Agenda / Marketing / News

W-fest_KUBEW-Fest, het belevingsfestival dat louter muziek uit de jaren 80 brengt, breekt tijdens de vierde editie in augustus een wereldrecord. Samen met partner en textiele vloerbekledingsproducent Balta Group wordt Waregem Expo buiten ‘gevloerd’ met de grootste Rubik’s Cube ooit. Kilometers kleurrijk tapijt brengen de muziekliefhebber terug naar de gouden jaren tachtig toen de Rubik’s Cube de wereld veroverde.
Het hebbeding van de jaren ’80 was de Rubik’s Cube. Vermoedelijk heeft u er zelf nog eentje goed opgeborgen op zolder of wie weet, staat jouw exemplaar nostalgisch netjes op de schoorsteen. Rond de kubus ontstond een hype met talloze kampioenschappen en uitdagingen, ook nu nog is de Rubik’s Cube voor velen dé (on)opgeloste puzzel uit de jeugdjaren. W-Fest en Balta zorgen van 15 tot en met 18 augustus voor een kleurrijke toets rond de terreinen van Waregem Expo. Het festival zal dus grotendeels kunnen worden beleefd zittend, staand of liggend op een van de talloze blauwe, groene, rode of gele vlakken van de Cube, goed voor in totaal een oppervlakte van 3.500 vierkante meter vloerbedekking.
“Aangezien ons festival de jaren ’80 terugbrengt, mag een link met dit geniaal ‘speelgoed’ niet uitblijven. Meer nog, we betrekken de bezoeker en zorgen voor een unieke sfeer. De Rubik’s Cube maakt deel uit van de beeldcultuur van de jaren 80 en van W-Fest. Niet alleen zorgen we voor een wereldrecord, nog nooit werd een festivallocatie van dergelijke omvang ingekleed door tapijt,” legt organisator Erik De Ridder uit.

Balta

Balta


Balta, dat het merk Captiqs inzet op W-Fest, toont met de samenwerking aan dat het duurzaam omspringt met zijn producten: “Voor W-Fest gebruiken we grotere stukken eindereeksen. Die krijgen door het gebruik tijdens W-Fest een tweede leven,” legt business unit manager Captiqs Jan-Felix Billiet uit. Voor het bedrijf is W-Fest ook een teambuildingplatform: “We maken er een Balta Event van: door deze samenwerking bieden we tickets aan ons personeel aan. Daarnaast hopen we zo ook op een grotere naamsbekendheid als werkgever bij sollicitanten. Het partnership is voor ons als bedrijf dus een mooie opportuniteit.”
Het programma is inmiddels klaar: namen als The Human League (UK), Jimmy Sommerville (UK), Tony Hadley (Spandau Ballet, UK), Echo & The Bunnymen (UK), The Stranglers, Killing Joke, Nik Kershaw en Howard Jones delen de planken met de Belgische new wave van toen en nu. Enkele Belgische namen zijn Red Zebra, Allez Allez, Lavvi Ebel, Siglo XX en Schmutz. Ook Merciful Nuns en het iconische Nitzer Ebb staat op het programma. W-Fest staat ook dit jaar garant voor meer dan 70 bands op 4 dagen. Op 14 augustus al wordt de site omgetoverd tot een tributefestival naar aanleiding van 50 jaar Woodstock. In totaal biedt W-Fest beleving en muziek aan op zes podia. W-Fest vindt plaats in en rond de site van Waregem Expo.