Wat is een programmatic matchmaker?

I READ SOMEWHERE_ArabAd_Programmatic buying

Media / News

I READ SOMEWHERE_ArabAd_Programmatic buyingNaast de aanhoudende groei van programmatic video-advertising, neemt ook de vraag naar curated marketplaces binnen private-marketdeals toe. In de Benelux is een omzetgroei gerealiseerd van maar liefst 115% op programmatic video platform SpotX en zijn private deals momenteel goed voor circa 42% van de advertentie-uitgaven. De groei gaat gepaard met de vraag naar nieuwe competenties: een specialist die uitgevers en adverteerders optimaal weet te koppelen, een programmatic matchmaker.

Het snelgroeiende platform voor programmatic video advertising SpotX groeide in 2016 overigens met indrukwekkende cijfers. In de Benelux is een omzetgroei gerealiseerd van maar liefst 115% en het aandeel van curated marketplaces is in een jaar tijd toegenomen naar 42%. Deze ontwikkeling is vooral te danken aan de brug die SpotX heeft geslagen tussen uitgevers en programmatic buyers door het introduceren van de programmatic matchmaker.

SpotX

SpotX brengt uitgevers en kopers bij elkaar en realiseert zo een optimale aansluiting tussen vraag en aanbod. Deze matchmaking vindt plaats op basis van doelstellingen en commerciële voorwaarden via een curated marketplace. Het resultaat is dat video-inventory segmenten op maat ingekocht kunnen worden met de voordelen van programmatic inkoop. Door de directe relatie die SpotX met haar publishers heeft, kan het Demand Facilitation team in dialoog met kopers de video-inventory van uitgevers bundelen, die het best aansluit bij de wensen van kopers. « Onze groeicijfers tonen aan dat persoonlijke bemiddeling haar vruchten heeft afgeworpen en dat persoonlijke bemiddelingsrol in programmatic nog steeds erg belangrijk blijft. De vaardigheden van Demand Facilitation specialisten zijn momenteel één van de schaarste binnen de industrie. Dit vak vergt diepgaande technische kennis in combinatie met relationele vaardigheid, » aldus Govaert Plesman, director demand facilitation bij SpotXPieter Jadoul, sales & marketing director bij Pebble Media vult aan: « We hebben in 2016 veel succes gehad met de curated marketplaces van SpotX en de vooruitzichten voor de toekomst zijn positief. De demand facilitation specialisten van SpotX zijn een verlengstuk van ons eigen salesforce. »

SpotX faciliteert in demand voor video exploitanten, zoals IP België, Pebble Media en IPM, en adverteerders en mediabureaus zoals Xaxis, Vivaki, Bol.com en Coolblue.