Waar was PUB in 1978?

Media / News

1978, wat voor een jaar is dat? Roularta investeert in kleurendruk! Op het palmares van de tweede Pub-prijzen prijken namen als Troost Campbell Ewald, DDB Needham, TBWA, HHD… En de top vijf van Belgische bureaus, volgens cijfers van Advertising Age, bestaat uit McCann-Erickson, Lintas, Benton&Bowles, J. Walter Thompson en Havas Belge.

De CACP, de beroepsvereniging van creatieve bureaus, verhoogt het aantal leden met 10, zodat nu toch al 33 bureaus lid zijn van hun beroepsvereniging.

Interpublic, het bedrijf boven bureaus als McCann-Erickson en Campbell Ewald, koopt 51% van SSC & B Lintas. Ogilvy & Mather koopt Houwaert, Hollander-Deneef, maar Emmanuel Hollander en Jacques Deneef mogen wel het fusiebureau leiden.

De 'broekzak'-campagne van René van Rossom (Young & Rubicam) voor Levi’s die een Grand Prix won op het International Advertising Festival van Venetië, wordt afgebeeld in het MoMa in New York. Een foto van Ida van Bladel. René Van Rossom gaat ditzelfde jaar nog met pensioen.
 
Voor de derde keer worden de Pub Awards uitgereikt, op 4 december, in aanwezigheid van 300 gasten.
 
O ja, great minds think alike. De bazin van Pub is gepassioneerd door Chinese astrologie. Ze kiest misschien wel daarom voor de Bollandistenstraat in Etterbeek (meer bepaald nummer 59; beeld: Google) als nieuwe thuisbasis voor haar redactie. De Bollandisten vormen een instituut opgericht door jezuïeten dat zich bezighoudt met hagiologie, het bestuderen en beschrijven van heiligenlevens.

 


(Intussen zijn we in 2021. Bent u al lid van de PUB Community? Neen? Klik dan hier of neem contact op Onze Man in het Veld  voor een abonnement op maat.)