Waar was PUB in 1983?

Media / News

PUB is 45 en duikt in de geschiedenis van de reclamesector! Vandaag het jaar 1983.

De bureaus RSC&G en Garbarski gaan samen. Maar het grootste bureau in België blijft McCann-Erickson.

Shortlist wordt opgericht, een initiatief van... Joséphine Overeem van Pub. De leiding komt in handen van Liliane Roos (ex-BBDO). Shortlist werpt zich op als schakel tussen bureaus en adverteerders.

In de Franse Gemeenschap wordt een decreet aangenomen dat de RTBF de toestemming geeft op niet-commerciële reclame uit te zenden. De zender richt eerst een interne regie op, RMB komt er twee jaar later.

In november is het zover: VVL en BBDO gaan samen. VVL/BBDO is geboren. Aan het hoofd van het fusiebureau komt Wim van Hees van VVL, dat 40% van de aandelen van het bureau in handen heeft. Geza Jans verlaat het bureau en richt niet veel later Double You op.

1983 is ook het jaar waarin de eerste nummers van Le Vif en Weekend Knack verschijnen. En RTL is de eerste Belgische niet-openbare televisiezender.

En tot slot voor dit jaar: de Pub Prijs is dood, leve de CCB Awards. De CCB maakt een doorstart en pakt uit met een eigen jaarboek en zijn eigen, van Pub overgenomen awards. Er komt zelfs een vast personeelslid, Marleen Candries.


(Intussen zijn we in 2021. Bent u al lid van de PUB Community? Neen? Klik dan hier of neem contact op Onze Man in het Veld  voor een abonnement op maat.)

  • Geen artikel