"Waar werkte jij toen?"

my career absoluut

Crea / News

my career absoluutWeet jij nog waar je werkte toen de Berlijnse muur viel, Kurt Cobain overleed of Obama gekozen werd tot president? Check het voortaan eenvoudig op mycareer.be. De nieuwe online loopbaantool werd gisteren voorgesteld met een pop-up stand in het station van Brussel-Zuid. Absoluut handig, naar verluidt, die nieuwe databank van Sigedis en de openbare instellingen van de sociale zekerheid. Op mycareer.be vindt elke Belgische burger een volledig overzicht van zijn of haar loopbaan – inclusief jobs en periodes van werkloosheid en ziekte – in de vorm van een tijdlijn. Inloggen gebeurt met je eID. Zo heb je je persoonlijke cv altijd bij de hand.

Communicatiebureau Absoluut leidde de lancering van de nieuwe loopbaantoepassing in goede banen. Het Leuvense bureau tekende het graffiticoncept uit, ging een samenwerking aan met graffiti-artist Jamz, zette de beursstand op poten én rolt nu filmpjes over mycareer.be uit via social media.

De vzw Sigedis (Sociale Individuele Gegevens - Données Individuelles Sociales) verzamelt de sociale individuele gegevens van alle Belgen en slaat die op in databanken. Of je nu in de overheidssector of in de privésector werkt, Sigedis zorgt ervoor dat je je gegevens gedurende je volledige loopbaan kan raadplegen. Bekijk hieronder de filmpjes!

algemeen

1974

1989

1994

2008

2013

 

Credits

Concept en creatie: team Absoluut