Warc voorspelt reclamegroei van 4,5%

James McDonald Warc

Media / News / Research

warc (1)De meest recente Consensus Ad Forecast van de marketing intelligence service Warc voorspelt in 2016 een globale groei van reclame met 4,5%, met een kleine groeivertraging in 2017, waar men het houdt op 4,2%. Met uitzondering van kranten en tijdschriften zouden alle mediakanalen er dit en volgend jaar op vooruitgaan. Vooral televisie (+1,1%) en internet (+13,0%) zouden in 2017 met een groeivertraging af te rekenen hebben.Dat geldt ook voor mobile, al blijft dat een stevige groeier.

Warc nov 2016

Opvallend: ondanks de onzekerheid over de Brexit zou de Britse reclamemarkt dit jaar groeien met 5,6% in 2016 en met 4,3% in 2017, telkens meer dan de totale gemiddelde groeipercentages.
James McDonald

James McDonald

James McDonald, senior research analyst bij Warc, stelt vast dat de resultaten van dit nieuwe onderzoek aantoont dat er op wereld- en op lokale schaal een positieve beweging aan de gang is rond reclame-investeringen: "Alle 13 onderzochte markten kennen een groei op korte termijn, ondanks de niet altijd voorspoedige economische context." Hij wist er ook op dat de huidige reclame-investeringen mobile nog voor eind 2016 naar positie drie leidt in de lijst van belangrijkste mediakanalen.