Wat verwacht jij van je ziekenfonds?

Crea / News

partenaWat verwacht jij van je ziekenfonds? Het is de centrale vraag van de nieuwe radiocampagne van Partena Ziekenfonds die deze week on air gaat. Digital agency Wijs tekende een concept uit dat niet alleen tactisch inzet op producten, maar ook gaat voor awareness. De radiospots worden bovendien voluit ondersteund en versterkt met een gelijklopende direct mailing en een online marketingtraject. Wijs levert zo voor het eerst sinds de overname van creatief bureau DVN een volledig geïntegreerde campagne op voor een grote klant en treedt daarbij ver buiten de grenzen van het digitale.

Partena Ziekenfonds werkt al een aantal jaar samen met Wijs. In 2015 lanceerden ze een nieuwe website, die meteen in de prijzen viel. Sindsdien rekent Partena Ziekenfonds o.a. ook op Wijs voor hun online marketing en tekende Wijs een aantal creatieve campagnes uit waarbij de focus altijd ligt op het geïntegreerde verhaal van on- en offline.

De radiocampagne zet drie verschillende producten van Partena Ziekenfonds in de kijker: tandverzekering Dentalia, hospitalisatieverzekering Hospitalia en verzekering medische kosten Medicalia. Daarnaast heeft de campagne nog een tweede focus, namelijk awareness. Awareness op vlak van naambekendheid van Partena Ziekenfonds, maar ook awareness rond het ziekenfonds tout court. Wijs ontwikkelde een strategisch concept waarbij één terugkerende vraag centraal staat: ‘Partena Ziekenfonds, wat verwacht jij van ons?’ “Partena Ziekenfonds wil immers veel meer zijn dan een van de vele ziekenfondsen,” zegt Ariane Collard, customer experience & marketing manager bij Partena Ziekenfonds & Partners. “We streven naar een continue dialoog met onze klanten om hen de juiste producten, diensten en advies te kunnen voorstellen.”

De centrale vraag ‘Wat verwacht jij van ons?’ is een vraag die mensen tot nadenken stemt over hun ziekenfonds. Bovendien past het bij de luisterbereidheid en de menselijke aanpak die zo eigen is aan Partena Ziekenfonds. Het creatief concept werd nu auditief uitgerold voor diverse radiospots, die gespreid over 3 weken te horen zullen zijn. Telkens beantwoordt iemand de vraag ‘wat verwacht jij van je ziekenfonds?’ waarbij de link gelegd wordt naar een specifiek product. De spot eindigt met de uitnodiging om zelf naar http://www.partena-ziekenfonds.be te surfen en daar te laten weten wat jij verwacht van je ziekenfonds.

Het digitaal communicatiebureau Wijs vertrekt steeds vanuit digitale principes, maar wil daarbij wel altijd de volledige ketting integreren. On- en offline moeten elkaar niet alleen ondersteunen, maar ook versterken. Voor deze radiocampagne tekende Wijs daarom ook gelijktijdig een online-marketingtraject uit waarin rond hetzelfde creatief concept wordt gewerkt. Dankzij online marketing wordt de awareness - zowel op vlak van brand als op vlak van product - nog verder bekrachtigd. Daarnaast loopt er ook een direct mailingtraject waarbij een aantal specifieke doelgroepen getarget worden. De direct mailings leiden de gebruiker naar een eigen online traject dat de volledige campagne verder ondersteunt en aanstuurt op conversie.