Wat weet Dominique Leroy over Internet of Things?

iMinds2016

Agenda / Innovation / News

CONF_iMinds2016Over een kleine maand is het weer zover: op donderdag 28 april hosten we een nieuwe editie van iMinds The Conference in Square Brussel: een goede gelegenheid om een blik te werpen op wat de toekomst ons gaat brengen op vlak van digitale innovatie en ondernemerschap.

In het conferentieprogramma duiken alvast een paar interessante namen op. Zo schetst Jamie Bartlett (onderzoeksjournalist en auteur van het boek The Dark Net) een beklijvend beeld van de 'digitale onderwereld'; een wereld die volgens ruwe schattingen 500 maal groter is dan wat de zoekmachines van Google bestrijken. Paul Chong (directeur IBM Watson deelt zijn ervaringen met, en inzichten in de toekomst van artificiële intelligentie, nu de mens op een aantal vlakken stilaan zijn meerdere moet erkennen in supercomputers. Martin Hägele (hoofd Robotics van het Duitse Frauenhofer Institute) zal het hebben over de rol van robots in industriële omgevingen. Ook dat is een heel actueel onderwerp: het debat over hoe de jobs van de toekomst er zullen uitzien, en de rol van robots hierin, woedt immers volop. Dominique Leroy (Proximus) tot slot beschrijft dan weer hoe het Internet of Things vorm krijgt in België.

Een andere publiekstrekker is de showfloor met meer dan 50 demo's van iMinds start-ups en onderzoekers aan vijf universiteiten. Het is een unieke kans om nu al kennis te maken met technologieën die de volgende jaren een immense impact zullen hebben op onze manier van leven en werken.

Het volledige programma, een overzicht van de demo's en alle praktische info vindt u terug op http://www.iminds.be/en/the-conference-2016.