Wat zijn hipste locaties voor Spaanse Ruedawijnen?

Marketing / News

c0b888e7-b567-474d-831c-054d3d9d4e0fVanaf 10 juli 2017 start in Vlaanderen de campagne “My Favourite Rueda summer hotspot”. 25 Vlaamse horecazaken die Ruedawijnen op de kaart hebben, worden door hun klanten gesteund om de prijs van Favourite Rueda summer hotspot in de wacht te slepen. Zowel restaurants als bars, liefst met leuke terrasjes, nemen aan de verkiezing deel.

Ruedawijnen doen het tegenwoordig uitstekend. Je vindt ze tegenwoordig al in de goede wijnhandels en in de rekken van de belangrijkste supermarkten. Maar wie graag ook op een leuk terrasje een glaasje geniet met lekkere tapas of een uitgebreidere maaltijd, surft best even naar www.myfavourite-rueda.be. Hier staan behoorlijk wat aantrekkelijke locaties die Ruedawijnen op de kaart hebben.

Tijdens de eerste editie in 2016 werd de Hasseltse wijnbar Dito uitgeroepen tot “My Favourite Rueda Winebar” 2016. Uit alle hoeken van Vlaanderen namen trendy wijnbistro’s deel aan de wedstrijd. In 2017 wordt de wedstrijd uitgebreid naar “My Favourite Rueda hotspot”. Stemmen op je favoriete hotspot kan eveneens via de website.

Belgische consumenten hechten tegenwoordig steeds meer belang aan de inhoud van de wijnen die ze proeven. En dat is logisch. De gebruikte druivenrassen bij de samenstelling van een wijn zijn vaak van doorslaggevend belang voor zijn rijpingsproces, smaak of samenhang met specifieke gerechten. In de Spaanse Ruedastreek is de verdejodruif alomtegenwoordig.

De verdejo, die alleen in Rueda zo weet te schitteren, speelt hier een steeds prominentere rol. De populariteit van de Ruedawijnen komt grotendeels door deze lokale druif, met zijn aromatische kracht en goede zuren. De verdejo levert wijnen op met een krachtige geur, een vleugje groene peper, een intense en droge smaak, fris en met een bite.

7e41eb9d-1241-425b-b0c2-6a884b9000c6