WAVE breidt fanclub uit met Safety Jogger en Beaufort (en Remco en Julian en Niet Nu Laura)

Crea / News

WAVE is een internationaal sport, music en lifestyle marketing agency. Als matchmaker tussen brands en fans maakte het bureau recent nieuwe lifestyle campagnes voor Safety Jogger en Beaufort. Met in de hoofdrol voor Safety Jogger huidig wereldkampioen Remco Evenepoel en tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe.

Safety Jogger introduceert nieuwe collecties voor adventure, lifestyle en works. Met de boodschap 'Fit in, stand out' willen ze dat mensen eruit springen in alles wat ze doen. En dat zonder in te boeten op comfort en veiligheid. "Het is als bedrijf in de sportmarketing boeiend en leerrijk om met wereldkampioenen als Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe en hun partners te werken," aldus Louis Overmeire, projectmanager bij WAVE. The fun part: op de visuals is ‘Fit in, Stand out’ vrij letterlijk genomen. Het lijkt alsof de modellen in het frame passen, maar er toch ook uitspringen. De Safety Jogger Lifestyle-schoenen worden in de schijnwerpers gezet met foto’s, GIF’s en er werden video’s gemaakt voor onder meer TikTok. Om de mediakanalen van Safety Jogger te versterken biedt WAVE in samenwerking met partner Initiative Media ondersteuning. Op dit moment wordt er al volop vorm gegeven aan de volgende release voor dit najaar.

 

Doe je ding met Beaufort, your me-bike

Beaufort wilde zich onderscheiden van de overvolle e-bike markt. In plaats van zich te richten op prestaties en techniek, speelt WAVE met Beaufort in op mensen die hun persoonlijkheid willen uitdrukken met hun e-bike, of beter gezegd, hun me-bike. "Doe je ding, want met een Beaufort fiets kan alles. Na 500 meter al een terrasje doen? Of een me-bike kopen, gewoon omdat hij bij je outfit past? Tuurlijk kan dat!" Een campagne die niet alleen in België op wieltjes loopt, maar ook de Franse markt van Beaufort heeft veroverd.

Op Velofollies werd een wedstrijd georganiseerd waar deelnemers een Beaufort me-bike konden winnen gepimpt door gerenommeerd illustrator Niet Nu Laura. De campagne resulteerde in een verfrissende online zichtbaarheid voor Beaufort en een verviervoudiging van het aantal volgers. Om het dealernetwerk van Beaufort verder uit te bouwen biedt WAVE ook B2B-ondersteuning met verschillende acties.