Weer prijs voor Insight Activation Studio

insites activation studio une

Awards / News / Research

insites activation studio une

Eerder deze maand kende de Duitse onderzoeksassociatie German Online Research (GOR) Association zijn GOR Best Practice Award toe aan de beste innovatie in de onderzoekswereld. Dit jaar ging de trofee naar de Insight Activation Studio van InSites Consulting. Tijdens de German Online Research Conference in Dresden stelde het onderzoeksbureau zijn Studio voor aan de hand van een van de eerste actieve 'studio’s', de Danone Activation Studio. Het is niet de eerste keer dat de Insight Activation Studio wordt bekroond door de internationale marktonderzoekssector. Zo sleepte het platform eind 2015 al de ESOMAR Fernanda Monti Award  in de wacht op het ESOMAR General Congress in Dublin.

De Insight Activation Studio is een SaaS-oplossing van InSites Consulting dat (onderzoeks)inzichten in acties wil omzetten. "Volgens het ESOMAR-sectorrapport van 2015 spenderen we in onze sector elk jaar 43 miljard dollar aan het genereren van inzichten," zegt Tom De Ruyck, managing partner bij InSites Consulting. "Maar dan stoppen we die inzichten in PowerPoints en veranderen we onderzoek in een geïsoleerde, actieloze eenrichtingservaring." Het is een van de belangrijkste tekortkomingen in de onderzoekssector, zo blijkt uit het recente Impact-studie dat InSites Consulting voerde in samenwerking met Greenbook en Gen2 Advisors. Hierbij werden meer dan 185 onderzoekers en marketeers gevraagd naar hun meest recente marktonderzoeksprojecten en naar hun ideale onderzoek. De resultaten geven aan dat onderzoek er over het algemeen onvoldoende in slaagt de ideeën en acties van leidinggevenden te veranderen.
De Insight Activation Studio is een mobiel samenwerkingsplatform dat medewerkers verbindt en activeert rond inzichten. De Studio is opgebouwd uit Inspiration Walls en Inspiration Tiles. Elke Wall begint bij een business challenge en bevat Tiles - inzichten, verhalen van consumenten, trends, feiten, cijfers enz. Medewerkers kunnen Tiles toevoegen aan de Walls door observaties, ideeën, foto’s, video’s en verhalen toe te voegen. Ook kunnen ze reageren op en bijdragen aan de Tiles van hun collega’s door opmerkingen en likes te plaatsen.