Who's afraid of (more) animation?

Agenda / Communication / News

Animation SucksAnimatiestiestudio Volstok organiseert op woensdag 26 oktober Animation Sucks, een avond voor reclame en tv-professionals in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Volstok werpt een licht op animatie als onontgonnen terrein in de Belgische reclamewereld. Vier sprekers krijgen elk 20 minuten om de vloer aan te vegen met productionele en inhoudelijke vooroordelen. Het event is enkel op uitnodiging, registreren kan via animationsucks.be.

Volstok presenteert een killer line-up met vier sprekers uit binnen- en buitenland recht door animatie heen kijken, compleet met röntgenvisie:
Jonas Geirnaert (B, animatieregisseur / tv-maker, over "Chagrijnige kabouters, levend speelgoed en zelfbewuste ballonnen”), Milana Karaica (UK, managing director - animation producer th1ng, over "Shattering visual boundaries”), Woodwork (NL, Amsterdam creative studio, over “24FPS, detail per detail”) en Animade (UK, London animation studio, over “The importance of being innovative”).

Aan de hand van concrete inzichten en productionele cases delen de vier sprekers de mogelijkheden van het fabelachtige medium dat animatie is, net als praktische en waardevolle momenten van verlichting. Dankzij deze gevestigde waarden uit binnen- en buitenland krijg je meer grip op wat je precies met een budget kan aanvangen, hoe high-end animatieproducties verlopen en hoe je nog kan opvallen in een onophoudelijke lawine van content.

Waarom doet Volstok dit? "We zijn met zijn allen wel heel erg braaf als het op animatie aankomt," zo luidt het. "We spelen op safe, terwijl de mogelijkheden om animatie in te schakelen echt eindeloos zijn, om niet te zeggen weergaloos. En niet zoals het flauwe cliché, omdat het mooi klinkt, maar omdat er werkelijk baanbrekende producties bestaan die enkel mogelijk zijn door animatie, door technische grenzen te verleggen of gewoon door een idee."