“WHO’S THE BOSS?”

Communication / News

In deze nieuwe rubriek praat PUB met creatieve, avontuurlijke zielen die van andere culturen houden. Toonaangevende namen die hun kennis en know-how naar het buitenland hebben geëxporteerd. Als eerste interviewde ik Sann Sava, chief creative officer (CCO) bij Publicis Groupe in Montréal, die ik tijdens een reis ontmoette. Tabarnak, dat kan tellen!

Als dochter van een Zwitsers-Duitse moeder en een Italiaanse vader werkte de in Génève geboren Sann vanaf haar twaalfde bij een bakker. Later werd ze serveerster in een café en daarna in een banketbakkerij. Die ervaringen vormden een uitstekende leerschool voor haar, en een stevige basis voor een roemrijke toekomst: ze kreeg zin in hard werk en leerde vroeg opstaan. “Ik denk dat ik altijd graag hard heb gewerkt, net als mijn ouders. Mijn moeder is de sterkste vrouw die ik ken, haar aanstekelijke energie heeft me altijd geïnspireerd,” zegt ze.

Tegenwoordig is Sann hoofd van de creatieve afdeling bij Publicis Montréal – officieel zelfs vicepresident en chief creative officer. Toen ik tijdens mijn reis naar Canada de kans kreeg om haar te spreken, viel ik als een blok voor haar manier van werken en mentaliteit. Ze heeft een aantal waarden die ze wil overbrengen op haar team: “Het is mijn taak om de leden van mijn team te adviseren, te ondersteunen en te motiveren, zodat ze het beste in zichzelf naar boven halen. Ik wil dat ze bij Publicis de best mogelijke professionele ervaring krijgen. Om dat te bereiken, moet je volgens mij hard werken, maar nog meer plezier hebben. Mijn doel is dat ze ‘s avonds gaan slapen vol trots omwille van wat ze bereikt hebben, en dat ze de volgende ochtend weer meteen zin hebben om hun collega’s terug te zien.”

>>> LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL HIER