Wie zijn de Baanbrekende Werkgevers ’24?

Awards / News

In 2023 legden 70 organisaties succesvol een certificatietraject af, waardoor ze zich een jaar lang Baanbrekende Werkgever ’24 mogen noemen. Elke organisatie ging aan de slag met een specifieke uitdaging binnen één van de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever: duurzaam werk, minder onderweg of slimmer en groener onderweg. Baanbrekende Werkgever is een initiatief van Antwerp Management School, De Lijn en Jobat.

Waarom Baanbrekende Werkgever?

De nood aan flexibele oplossingen binnen hr is groot. Of het nu gaat over talentontwikkeling, welzijn, hybride werken of woon-werkverkeer. Medewerkers verwachten dat er rekening gehouden wordt met hun specifieke situatie en behoeften. Maar flexibiliteit en personalisatie betekenen ook complexiteit. Het certificatietraject van Baanbrekende Werkgever helpt organisaties hun eigen weg te vinden binnen deze complexe uitdagingen. Met een lerend netwerk van gelijkgestemde organisaties bouwen we samen aan duurzame en mensgerichte organisaties! 

Met het behalen van dit certificaat benadrukken deze 70 organisaties hun engagement om te blijven bouwen aan duurzame en mensgerichte organisaties. In de categorie grote organisaties vinden we werkgevers zoals Aquafin, DEME, Telenet, Federale Pensioendienst, Nationale Bank van België en VUB terug. Daarnaast mogen ook heel wat KMO’s zoals Flanders Make, Muntpunt, Evolta, Comate, Westtoer en Pleegzorg West-Vlaanderen zich een Baanbrekende Werkgever ’24 noemen. Maar ook lokale besturen zoals Mechelen, Dendermonde, Heusden-Zolder, De Panne en Harelbeke ontvangen het certificaat. 

Nieuw: het Baanbrekend Kompas

Met het Baanbrekend Kompas viert men 20 pionierende organisaties die voor de derde keer het certificaat Baanbrekende Werkgever behalen. Sinds 2021 (de allereerste editie van het traject) maken deze organisaties deel uit van het lerend netwerk waarbinnen ze zichzelf in vraag blijven stellen maar ook andere organisaties inspireren met hun aanpak. Dit jaar ontvangen onder meer Arvesta, imec, Telenet, Lantis, Pelckmans, Stad Mechelen, Provincie West-Vlaanderen en Politiezone Antwerpen het Baanbrekend Kompas.