Wijs wordt wijzer

Communication / News

wijs
Digital agency Wijs (Gent) wil een all-round partner zijn voor zijn klanten. Dat uit zich in de aankondiging van enkele nieuwe participaties, én van een nieuwe joint venture. Het nieuwste wapenfeit is het aangaan van een jointventure tussen Wijs en het Nederlandse Yourzine. Met die jointventure, die de naam Wijs-Yourzine zal dragen, haalt het Gentse bedrijf de Selligent-expertise van Yourzine naar België. Yourzine is in Nederland een gevestigde speler op vlak van CRM-based marketing en breidt zijn speelveld met deze joint venture uit naar België. Wijs vormt, mede door de grondige kennis van de Belgische markt en cultuur, een ideale partner.
Het is niet de eerste keer dat Wijs investeert in bedrijven die het eigen dienstenaanbod kunnen aanvullen. Zo werkt Wijs al nauw samen met partnerbedrijven Talking Heads en AGConsult, die zich toeleggen op respectievelijk social media en usability. Dat het bedrijf hier nog verder wil in gaan, bewijst naast deze joint venture ook een nieuwe participatiegolf. Zo neemt Wijs een participatie in het Antwerpse bedrijf Android, gespecialiseerd in de creatie van grafische inhoud voor on- en offline media.
Om ook een verticale aanwezigheid in de markt te verzekeren, helpt Wijs tot slot start-up Strak oprichten, dat met WordPress-sites, offline branding en een creatieve insteek zijn eigen segment aanspreekt.
Hoewel elk bedrijf duidelijk zijn eigen expertise heeft, komt door de samenwerking een unieke combinatie van complementaire diensten tot stand, die op elke vraag van klanten een antwoord kan bieden. En de klant? Die is hier enkel bij gebaat, aldus Wijs CEO Bart De Waele:
“We hebben er altijd naar gestreefd om onze klanten een zo breed mogelijk aanbod aan digitale diensten te kunnen aanbieden. Op dat elan gaan we ook verder."
Naast participaties in andere bedrijven werkt de Wijs-groep ook aan optimalisatie van de eigen structuur. Een recente stap daarin is het integreren van Myrise binnen Wijs. Ook neemt Wijs voortaan een deel van de activiteiten van Talking Heads voor eigen rekening. Met name social media gericht op bedrijven past perfect onder de online marketing-tak van Wijs. Dat laat Talking Heads toe zich te focussen op conversational en social government, social media gericht op overheden en de publieke sector. Bart De Waele: "Met de uitbouw van een groepsstructuur willen we ondernemers helpen versnellen in hun groei, zowel persoonlijk als in hun bedrijf. Wijs is al langer op de consolidatietrein gesprongen die door het digitale landschap dendert. Dit is zeker niet de laatste halte."