Wilms pakt het anders aan met Liquid

Crea / News

Wilms, het bedrijf dat al meer dan 50 jaar rolluiken en zonwering maakt, lanceert met de hulp van creative agency Liquid een nieuw productsegment: decentrale raamventilatie die vervuilde binnenlucht vervangt door verse buitenlucht mét warmterecuperatie. 

"Het was een ambitieus go-to-market traject met een introductiecampagne voor personeel en dealers, een on- en offline product launchcampagne én tegelijk ook een nieuwe merkpositionering. Want we zijn vandaag veel meer dan schaduwmeesters," lacht Wim Lenaers, marketingmanager bij Wilms.

"Onze aanpak vertrekt van een goed getimed stappenplan: een marktonderzoek, een intern lanceringsevent, een dealer roadshow, animatie en demovideo’s en een nieuwe baseline ‘Wilms. Je thuis in topvorm’. Plus uiteraard een tv-spot om de naamsbekendheid en die nieuwe positionering straf in de markt te zetten," vertelt Nathalie Vanderstraeten, client service directeur bij Liquid.

"Inderdaad: echt van A tot Z. En het resultaat mag er zijn," vervolgt Lenaers. "De campagne toont mooi en speels hoe onze producten families helpen om zichzelf én hun thuis in topvorm te houden. Met dit nieuwe verhaal is Wilms klaar voor de volgende vijftig jaar’.’ 

Credits:

Client: Wilms (Wim Lenaers)

Agency: Liquid

Client service director: Nathalie Vanderstraeten

Concept print campaign: Saskia Dendooven

Creative copy: Vincent Daenen

TV production: Medialife (Jeroen Buntinx)

Director: Jeroen Willekens

DOP: Tomas Van Harten

Sound, music & sonic ID: Studio Helsinki