Wim Lefebure

Wim Lefebure

New kids in town

Wim Lefebure

“Als introductie tot de ‘wereld van de communicatie’ liep ik vijf jaar geleden stage bij Whyte Corporate Affairs. Ik draaide er enkele maanden mee op kantoor en onderzocht er voor mijn thesis hoe Belgische bedrijven omgaan met het befaamde NIMBY-syndroom (Not In My BackYard). Het was een kennismaking die kon tellen en ik was verkocht!

Ik verhuisde van Gent naar Brussel en leerde het reilen en zeilen van de PR-wereld verder kennen bij Grayling – een melting pot van geweldige internationale collega’s. Ik kreeg er de kans om me te verdiepen in totaal uiteenlopende sectoren en een van de meest uitdagende projecten was ongetwijfeld de coördinatie van de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd voor Land Rover. De actie groeide uit tot een groot succes en kende ondertussen reeds een vervolg in binnen- en buitenland – me proud!

Het begon te kriebelen en op het juiste moment kreeg ik een telefoontje… van Whyte. En zo geschiedde: eind 2015 ging ik opnieuw aan de slag in Oudergem, het voelde een beetje aan als thuiskomen. Vandaag ligt mijn focus op mediarelaties, issue management en corporate communications - een leuke mix van verantwoordelijkheden die ik opneem voor klanten zoals Thalys, IKEA, de Belgische Alliantie voor Duurzame Palmolie (BASP) en Mondelēz International. Dat levert een goedgevulde, gevarieerde agenda op, maar ondertussen ben ik ook een kei geworden in time management – Bring it on! ;-)”