Wim Opbrouck hoofdredacteur De Krant van West-Vlaanderen

Media / News

Acteur, presentator en muzikant Wim Opbrouck wordt hoofdredacteur van De Krant van West-Vlaanderen. Dat wil zeggen: voor één week! De Krant van Wim brengt een reeks bijzondere ontmoetingen, originele gesprekken en exclusieve beelden over thema’s die Opbrouck na aan het hart liggen. 

In november vorig jaar werd Wim Opbrouck nog verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur, samen met verpleegster Saghine Lampaert, zus van wielrenner Yves Lampaert. Met haar wil Opbrouck ook iets doen in zijn krant. Voorts wenste Opbouck dat de 'gazet' waarvan hij het tijdelijke hoofdredacteurschap waarneemt, op roze papier zou worden gedrukt. Wim Opbrouck “Waarom op roze papier? Noem het een mild statement voor alles wat anders is, buiten de lijntjes kleurt en niet in een hokje past. De Krant van Wim moet een krant vol warme verhalen zijn. Een krant die een koppelteken is tussen de gemeenschappen en bruggen bouwt. Engagement vind ik hoe langer hoe belangrijker.”

Op zaterdag 16 oktober organiseert De Krant van West-Vlaanderen in de Harelbeekse achtertuin van Wim Opbrouck Het dorp van Wim, een gratis event. De dag vol workshops en optredens wordt afgesloten met een show van De Dolfijntjes, de band van Wim Opbrouck.

Bron