Wim Vanseveren naar deBuren

Wim Vanseveren

News

Wim Vanseveren
Wim Vanseveren volgt Dorian Van der Brempt op 1 september 2015 op als directeur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel.
Hij onderscheidde zich tijdens zijn carrière als een alom gewaardeerde media- en communicatiedeskundige. Na zijn studies in de Germaanse filologie startte Wim Vanseveren zijn carrière in 1981 als directeur van het Tieltse cultureel centrum Gildhof. In 1988 werd hij producer bij de VRT. Hij tekende er mee voor klassiekers als Tik Tak en Kulderzipken. In 1997 en 1998 werkte hij er als productiemanager op succesreeksen zoals Heterdaad, Stille Waters enWindkracht 10. Van 1998 tot 2002 leidde hij TV1 als netmanager. In 2002 stapte hij van de VRT over naar Toerisme Vlaanderen, dat hij met succes van een Vlaamse openbare instelling in een agentschap veranderde. In 2006 keerde hij terug naar de VRT om er aan de slag te gaan algemeen directeur televisie. In 2007 werd hij er algemeen directeur media.
Na zijn vertrek bij de publieke omroep richtte Wim Vanseveren in 2008 de bvba Uitzichten op om advies aan te bieden op de drie domeinen waarin hij ondertussen een indrukwekkende kennis en ervaring had opgebouwd: media, toerisme en cultuur. Die zullen hem nu prima van pas komen in zijn nieuwe topfunctie bij deBuren.