Wim Vermeulen geeft Dentsu Aegis turbo

Wim vermeulen

News

Wim vermeulen

Wim Vermeulen

Dentsu Aegis Network blijft investeren in een sterk team. Wim Vermeulen vervoegt zich bij Dentsu Aegis Network om bij te dragen aan de transformatie van de groep op haar weg naar meer innovatie en meer content.

“Innovating the way brands are built”. Dat is de belofte van Dentsu Aegis Network die de groep, en meer bepaald haar CEO Laurent Lejeune, wil verstevigen door het oprichten van een transversale cel die gewijd is aan innovatie en strategische planning. Deze cel zal worden aangestuurd door Didier Ackermans, digitaal directeur van Dentsu Aegis sinds 2008, en door Wim Vermeulen, die sinds kort deel uitmaakt van het team van Laurent Lejeune.

Het doel van de cel is tweevoudig. Enerzijds is zij erop gericht om de innovatie dynamiek te versnellen en adverteerders toe te laten te kunnen genieten van de laatste nieuwigheden, onder meer in technologie, bij het uitbouwen van hun merk en hun business. Anderzijds blijkt strategische planning een essentiële dimensie voor een groep zoals Dentsu Aegis Network. Dit om een beter inzicht te krijgen in de business uitdagingen van de adverteerders en om de relatie die bestaat tussen consumenten en merken beter te beheersen. Maar ook teneinde gepaste antwoorden aan te reiken inzake content, “smart innovations” en “communication touchpoints”.

Omdat deze cel transversaal is binnen de groep en niet verbonden aan één van haar merken is het mogelijk om de noodzakelijke bruggen tussen de verscheidene vakgebieden van de groep te verstevigen (media, digital, performance, field activation, social media …) en zo geïntegreerde aanbevelingen voor haar klanten uit te werken. Wim Vermeulen is geen onbekende in de communicatie- en mediawereld. Hij is gepassioneerd door de technologische ontwikkelingen die de uitbouw van de merken en hun business ondersteunen, en heeft heel wat ervaring verworven binnen gerenommeerde bedrijven.

Zo heeft hij tussen 2001 en 2010 bijgedragen aan de digitale ontwikkeling van de Ogilvy groep, eerst als managing director van Ogilvy Interactive België tussen 2001 en 2005 en later als digitaal directeur voor Centraal Europa, Oost-Europa en Rusland. Vervolgens lanceerde hij Momads, een bedrijf gespecialiseerd in strategie en ontwikkeling in de mobiele wereld, en dit voor België en het Verenigd Koninkrijk. In 2012 werd hij head of mobile voor de Gouden Gids, om vanaf 2014 verder te evolueren als marketingdirecteur binnen diezelfde groep. Didier Ackermans: “Ik verheug me op de start van Wim binnen onze groep. We hebben in het verleden reeds de gelegenheid gehad om gedurende meerdere jaren met elkaar samen te werken bij Ogilvy, hierdoor heb ik een enorme waardering voor zijn MarCom-vaardigheden, zijn onlesbare dorst naar innovatie, maar vooral voor zijn eeuwig enthousiasme in een sector die voortdurend in ontwikkeling is.”