Wonder Robot, een campagne in beweging

Crea / News

Wondercar en VIAS  hebben als voorvechters van de veiligheid hun krachten gebundeld om “kleine weggebruikers” bewust te maken voor verkeersveiligheid via een nieuwe campagne van The Crew: "Wonder Robot". Met zijn cape en masker heeft Wonder Robot als missie de "kleine weggebruikers" te beschermen. Dit kindvriendelijke personage is gecreëerd om ouders en leerkrachten te helpen en te ondersteunen bij de bewustmaking voor verkeersveiligheid door middel van een ludiek en speels leerproces.

Het creatieve team had veel plezier bij het ontwikkelen van een reeks animatievideo’s van Wonder Robot's avonturen met zijn vriendin Sarah! Het doel is om kinderen te leren hoe ze veilig de weg kunnen oversteken, kunnen fietsen of uit een auto kunnen stappen door middel van verschillende video's en het lied van Wonder Robot. Voor deze campagne werd een website gebouwd en zijn er gratis kleurplaten beschikbaar die ouders en leerkrachten kunnen afdrukken. Maar veiligheid gaat niet alleen over leuke leermiddelen: het initiatief heeft ook tot doel 10.000 kinderen in België uit te rusten met veiligheidshesjes. Met een paar klikken via het online formulier op de website kunnen groepen van 6 ouders voor hun kinderen en hun hele klas gratis Wonder Robot veiligheidshesjes bekomen.

De campagne ging op 15 september van start met uitgebreide communicatie via verschillende instrumenten, kanalen en platforms: sociale media, homepage, P.O.S.-materiaal, posters, flyers en stickers, om er maar enkele te noemen.

https://www.youtube.com/watch?v=Bn_me2-sqNg&feature=emb_imp_woyt

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-m5t1lpwQag&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=nfvSCKfj3LU

Credits

Klant: Wondercar

Contacten: Géraldine Favresse & Arno Philips

Creatief Directeur: Damien Walckiers

Creatief ontwerp: Margaux Goethals & Danielle Verlinden

Grafisch ontwerper/afwerker: Danielle Verlinden

Copywriters: Livia Corbelli & Marko Leus

Hoofd productie: Dora Mariage

Sound Studio: Blue Nuit

Motion Designer: Tim Tassent

Website Ontwikkelaars: Huntrs