Wie wordt Belgium’s New Brand of the Year?

Awards / News

Belgium's New Brand of the Year 2018Op 6 en 7 december wordt tijdens het Marketing Congres in Brussel de award uitgereikt voor ‘Belgium’s New Brand of the Year’. Deze wedstrijd voor het beste jonge merk van ons land werd in het leven geroepen door de BAM (Belgian Association of Marketing), De Tijd en L’Echo. Het gaat om een wedstrijd waarbij de merken maximum 5 jaar oud zijn, ontstaan zijn in ons land, en die zich onderscheiden op volgende criteria: brand result, brand value, brand appearance & brand experience. Intussen werden de 5 finalisten bekend gemaakt: Trooper, Drivity, GeminiManhattn’s en Wooclap.

Trooper

Trooper


Trooper heeft als uitgangspunt geld inzamelen voor je favoriete vereniging of goede doel door online te shoppen. Intussen zijn er al bijna 3.000 verenigingen en goede doelen aangesloten bij Trooper, ging er op deze manier al bijna 300.000€ naar Vlaamse verenigingen & goede doelen. Trooper werd opgericht door Elisabet Lamote, Klaas Olbrechts en Jan Dejonghe. Intussen zette ook Studio 100 de schouders onder dit project, om op die manier verenigingen en goede doelen een duwtje in de rug te geven.

Drivity, gelanceerd in 2016, biedt een concept aan waarbij telematica (of hardware) en software worden gebruikt om het rijgedrag van chauffeurs van interne transportmiddelen in kaart te brengen. Gemini werd gelanceerd in 2013 en richt zich exclusief op een mannelijk publiek. Het produceert 'handmade in Belgium' armbanden en covers voor iPhones/iPads uit natuursteen. Manhattn's experience werd opgestart in 2014 en gaat niet enkel over burgers, maar over een uitstap naar Manhattan. Wooclap ten slotte werd gelanceerd in 2015 en verovert in snel tempo hogescholen en universiteiten. De interactie met de studenten tijdens de lessen wordt op innovatieve wijze gestimuleerd.
De laureaat wordt eind november verkozen op basis van publiekstemming (30% van de stemmen) samen met de keuze van de jury (70%). De publiekstemming zal verlopen via de website van De Tijd. Stemmen kan tussen 13 en 24 november 2018 via De Tijd.