Xavier Verellen kroont topsporter tot CEO

Media / News

Wat maakt dat slechts enkelingen zoals Wout van Aert, Rafael Nadal of Tadej Pogačar uitgroeien tot echte superkampioenen? Die vraag zette Xavier Verellen, columnist voor Business AM en Newsweek, aan om in het leven te duiken van de allerbeste atleten en een verklaring te vinden voor hun succes. Op die weg ontdekte hij dat al deze topsporters een aantal vaardigheden en karakteristieken delen met goede CEO’s.

Topsporters zijn dan ook CEO’s van hun team of van hun eigen carrière, zoals ook CEO’s topsporters zijn die het aan de top van het bedrijfsleven volhouden. Ze delen een heldere strategie, een duidelijk doel en een scherpe intelligentie. Ze zijn in staat om heel wat parameters en veranderende omstandigheden in te schatten. Ze creëren een team dat voor hen door het vuur gaat en beschikken over een ijzersterk karakter om er te staan wanneer het moet.

Xavier Verellen neemt je mee door de formule die een topsporter tot een superkampioen kroont, aangevuld met de meest gelezen opiniestukken van Business AM en Newsweek. Het boek is te verkrijgen via topsporterszijnceos.businessam.beBol.com en in de boekhandels.