YMCE nomineert talent voor YMCE Data Driven

Awards / News

YMCE 2017De jury nomineerde de genomineerden voor de allereerste editie van de YMCE Data Driven wedstrijd. Het nieuwe onderdeel van deze wedstrijd voor jonge talenten onder mediastrategen, georganiseerd door de UMA met de steun van partners Bisnode en Welcome Media, is gericht op jonge data-analisten en digitale experts. Net als voor de YMCE Strategie, vindt de competitie plaats op één dag, van de briefing van een tot nu toe onbekende adverteerder, tot het oordeel van de jury. Gisteren kwamen aan het eind van de dag zes teams met hun analyse en aanbevelingen van datagedreven marketing naar de YMCE jury.

De nominaties vonden plaats bij Bisnode, waar de jonge data- en performance experts zich voorstelden bij de presentator van de dag, tot dan toe onbekend: Yves Wémers, hoofd van brand management & media bij BNP Paribas Fortis. Hij gaf de briefing op basis van een realistisch uittreksel van een database met de gegevensgestuurde marketinginspanningen van zijn merken in de periode januari-juni. De deelnemers werden vervolgens verdeeld in teams van twee en hadden vijf uur om hun taak uit te voeren: haal de KPI's uit de gegevens en vorm een goed beargumenteerde aanbeveling, inclusief alle acties die moeten worden uitgevoerd om de resultaten te optimaliseren.

De YMCE-jury bestond uit YMCE-partners en WBU-experts: An Louwagie (Bisnode) als enige dame, Danny Nijs (360° Academy), Pierre Bertrand (Welcome Media), Michaël Huyge (IP), Raphaël Stuyck (Pebble Media pour VAR), Corentin Franzin (Mindshare), Nicolas Mangain (Havas), Bernard Cools (Space) en Wouter Vandenameele (Phd).

Na beraad heeft de YMCE Data Driven jury de volgende 3 teams genomineerd:
- Indra Lenaerts (Phd) en Jonathan Hody (Amnet)
- Matthias Langenaeker (Blue449) en Nathanael Compere (GroupM)
- Jennifer Belis (Blue449) en Alper Can (Xaxis)

De winnaars worden op 16 november tijdens de UMA-dag bekend gemaakt. Het winnende team ontvangt de trofee uit handen van de partners van YMCE Data Driven, Welcome Media en Bisnode.