{Flashback} Your Turn met Sihame El Kaouakibi en Petra De Roos

Media / News / People

In 2019 had PUB een dubbelgesprek met Sihame El Kaouakibi en Petra De Roos (LDV United). Los van de huidige heisa, en zonder over die heisa standpunten in te nemen: waar was/is Sihame El Kaouakibi professioneel mee bezig? Wij frissen even uw geheugen op...

Een door de wol geverfde managing director van een reclamebureau en een sociaal onderneemster die zweert bij impact en twee dagen voor dit dubbelgesprek lid is geworden van het Vlaams Parlement. Ziedaar het recept voor een nieuwe aflevering van Your Turn.

PUB stuurde weer twee mensen naar een blind date. Het decor: het stijlvolle salon van DE Studio in Antwerpen, de tot bruisend kunstencentrum (annex filmpaleis) vervelde Studio Herman Teirlinck, waar destijds zovele Vlaamse acteurs en actrices zijn opgeleid. De twee gasten: Sihame El Kaouakibi en Petra De Roos. Blind date is blind date, of de gasten elkaar kennen is vooraf nooit duidelijk. Maar hier was er meteen een match: de twee dames zagen elkaar nog de dag voor dit gesprek en kennen elkaar al enkele jaren. Ze moesten zich dus niet aan elkaar voorstellen, maar we vroegen hen om toch even te laten horen hoe ze zich tegenover derden voorstellen.
Sihame El Kaouakibi: “Ik zeg altijd iets anders! Spreek ik met jongeren, dan vertel ik over Let’s Go Urban, in de bedrijfswereld vertel ik over het marktonderzoeksbureau NextGenIty, want ik wil een onderneemster zijn met impact. Bij ‘modale’ mannen of vrouwen wacht ik af wat de insteek kan zijn.
Petra De Roos: “Politica!”
Sihame El Kaouakibi: “Ja, op 18 juni leg ik de eed af als lid van het Vlaams Parlement. Maar om me voor te stellen heb ik geen oneliner of zo, omdat ik met te veel dingen bezig ben. Wel zeg ik altijd dat ik bezig ben met impact. Ik wil dat de wereld verandert op een positieve manier, voor iedereen. En alles begint bij onderwijs. Wat velen niet weten dat ik eigenlijk onderwijsdeskundige ben.”
Petra De Roos: “Die keuze voor ‘impact’, dat wil ik wel van je stelen! Ik werk ook op impact, voor merken, voor bedrijven en soms voor de wereld. Van stagiaire tot managing director, ik ben een kind van het huis bij communicatiebureau LDV United, opgericht door Harry Demey. Daar proberen we met een ploegje van 50 op een strategisch-creatieve manier impact te hebben.”
Sihame El Kaouakibi: “Van stagiaire tot managing director, dat is toch ‘graaf’? De stereotiepen doorbreken…”
Petra De Roos: “Daar zit wel 22 jaar tussen!” (lacht)
Sihame El Kaouakibi: “Maar toch… dat zegt ook iets over het huis!”
Petra De Roos: “Dat is waar, onze twee creatief directeurs zijn er ook als stagiair begonnen. Er zit iets in de grond.”
Sihame El Kaouakibi: “Een gezonde positieve doorstroom is belangrijk. Laat medewerkers mee groeien.”

Lees het volledige interview in PUB Magazine.

 

Sihame El Kaouakibi & Petra De Roos (© Hilderson Foto)