YouTubers veroverden Bobbejaanland...

Logo BIG

Media / News

Logo BIGOp 6 augustus werd Bobbejaanland nog leuker voor de fans van YouTube, want die dag vond daar de eerste editie van de Belgian Influencer Gathering (BIG) plaats. De crème de la crème van de Belgische YouTube-wereld gaf er present om samen met fans op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen, een show te presenteren en de bezoekers een hele dag te vermaken - vanzelfsprekend onder het genot van de talrijke attracties van het pretpark.

YouTube is niet langer een sterrenfenomeen voor het buitenland, met Pewdiepie als internationaal platform. Ook in België worden de nieuwste sterren geboren dankzij YouTube. Denk maar aan namen zoals Unagize, Kastiop en ItsdennisFFS - die samen honderdduizenden abonnees hebben en sterren zijn op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. “Zonder onze fans stellen we niks voor," vertelt Dennis van ItsDennisFFS. "We wilden een deftige meeting organiseren, met een volledige dag vol plezier voor iedereen. Daarom creëerden we samen met Bobbejaanland BIG." Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland, is al even enthousiast: “YouTube is een fenomeen waar we de dag van vandaag niet meer naast kunnen kijken. Het is een nieuwe manier van mediabeleving die vooral bij de jeugd sterk ingeburgerd is geraakt en het is dan ook meer dan logisch dat we dat als pretpark op de voet volgen. Met dit evenement vonden we de perfecte match tussen beide leefwerelden."

YouTubers Kastiop telt meer dan 140.000 abonnees), Unagize meer dan 200.000 abonnees) en ItsDennisFFS meer dan 13.000 abonnees. Ook een rist andere grote namen waren aanwezig op het evenement.

BIG Meet & Greet