You've just matched! 🔥

Communication / News

Soms is het tijd voor wat reflectie, even stilstaan bij de zaken. En elke goede teamplayer weet dat zoiets het beste werkt in teamverband. PUB-redactrices Marine en Evy buigen zich daarom in Team Talk samen over een paar actuele thema’s. Omdat februari de maand van de liefde is, kropen we voor dit nummer in onze meest romantische pen en delen we onze bevindingen over… dating apps!

Mijn lockdown-vriendin vroeg me, nog niet zo lang geleden op een vrijdagavond, of ik voor haar wilde ‘swipen’.  Ze was het beu, er kwam toch nooit iets uit de bus. Of ik het niet eens in haar plaats wilde proberen. Spelregels: wanneer ik naar rechts wilde vegen (voor de Tinderleeks onder ons: naar rechts vegen wil zeggen ‘iemand leuk vinden’) moest ik de persoon in kwestie even voorleggen, ter goedkeuring. Oké, dacht ik. Geef me die Iphone X maar. Of de matches straks net zo waardevol zouden zijn als haar nieuwe gsm, dat kon ik niet garanderen. Ik weet namelijk als geen ander hoe onstuimig het eraan toe gaat in het online datingwereldje. Als er een badge bestond voor “eeuwige dater”, dan had ik die al lang opgespeld gekregen.

In slechts een paar swipes werd ik teruggekatapulteerd naar mijn eigen radeloosheid – ook nog niet zo lang geleden.  Hoeveel dates had ik niet gehad de voorbije jaren? Hoeveel nutteloze avonden, hoeveel onnodig betaalde, hoeveel teleurgestelde terugritten naar huis? Op één hand kan ik ze niet tellen, op vijf ook niet. En dan was het al tot een date gekomen. Zucht. Hoe moet ik haar in godsnaam uitleggen hoe vermoeiend zo’n app is? De vluchtigheid, de twijfelachtige profielen (de fitnessboyzz voor de spiegel zijn geen fabeltje), de steeds terugkerende gespreksonderwerpen. Dat je continu het risico loopt om geghost te worden – ook na honderd-één gesprekken. Virtueel verwijderd, alsof je nooit hebt bestaan. Zelfs niet online.

Misschien begint ze er beter niet aan, blijft ze beter voor altijd alleen.. Of toch zolang de coronacrisis duurt – daarna duw ik haar de deur wel uit, op zoek naar ouderwets zweterig lichaamscontact. De gsm gaf ik terug. Die avond zou het niet gebeuren.

– Evy Van Ruyskensvelde, journalist PUB.be en PUB Magazine

MEER CONTENT LEEST U IN PUB MAGAZINE!