Zie Musa doen! Bridgeneers toont helden die Europa doen schitteren

4schools / Crea / News

Stel je voor: je bent student en mateloos gepassioneerd door fysica en technologie. Een jaar lang werk je samen met medestudenten aan een apparaat dat vervolgens als winnaar geselecteerd wordt door het Europees Ruimteagentschap (ESA). Een raket die naar het ISS wordt gebracht met jouw uitvinding erin? Het overkwam enkele studenten van UHasselt. Benieuwd hoe hun grootste droom werkelijkheid werd? Je ontdekt het in de hero-stories van de ZIE ONS DOEN-campagne die communicatiebureau Bridgeneers op Vlaanderen loslaat.

Zie Boo, Musa en Sam doen!

Op amper een jaar tijd ontwikkelden Boo Carmans, Musa Aydogan en Sam Bammens en hun team een meetinstrument dat het magnetische veld rond de aarde in kaart brengt vanuit de ruimte. Aan boord van de SpaceX CRS-23 bereikte de OSCAR-QUBE het internationale ruimtestation ISS om daar maar liefst tien maanden lang aan boord te mogen blijven. Op die tijd konden ze heel wat gegevens verzamelen én de nodige contacten konden leggen om ook hun toekomst in de sector een stevige vaart te geven. Helden!

Reeks hero-stories

In deze fase van de campagne wilden ze bij Bridgeneers een gezicht plakken op de straffe verwezenlijkingen die we in Vlaanderen voor elkaar krijgen. Want vergis je niet: mensen maken Europa. Burgers met dromen en plannen. Daarom verzamelde het Leuvense communicatiebureau, naast het verhaal van de OSCAR-QUBE, een heleboel andere voorbeelden van Vlaamse ambities en verhalen.

Van een monument voor mantelzorgers tot katoenen afdankertjes die high-end fashion worden. Van scorende piraten en het doen herleven van cultureel erfgoed tot een wijk die meer energie opwekt dan verbruikt: die voorbeelden en tal van andere Vlaamse succesverhalen verschijnen de komende maanden in verschillende waves op vlaanderen.be/zieonsdoen.

Vruchtbare samenwerking

Het zijn opvallende prestaties die telkens met, voor of door Europa mogelijk zijn gemaakt. Stuk voor stuk voorbeelden die geen ver-van-mijn-bed-show zijn, maar waarvan de resultaten ons en Europa merkbaar vooruit stuwen. Van inclusie en innovatie tot duurzaamheid tot creativiteit: elk portret sluit naadloos aan bij beleidsthema’s die de vruchtbare samenwerking tussen Vlaanderen en Europa in de verf zetten.

Bekijk de hero-story hier: