ZORG onder de employer branding-vleugels van Duke & Grace/Springbok

Crea / News

AZ Sint-Elisabeth (Zottegem) en AZ Glorieux (Ronse) werken nauw samen in het samenwerkingsverband ‘ZORG’. Om deze boeiende collaboratie tastbaarder te maken, klopte de organisatie vorig jaar aan bij Duke & Grace/Springbok. Gevolg? De complete uitwerking van een frisse merkidentiteit mét merkpositionering, logo en brand book. Meteen het eerste wapenfeit van Duke & Grace/Springbok voor ZORG.

Ondertussen geeft Duke & Grace/Springbok ook de employer branding van ZORG mee vorm. Een van de zeven speerpunten die ontsproten uit een operationeel plan. Jongste realisatie? Twee videogetuigenissen in samenwerking met productiehuis Rocket. Hierbij werden unieke verhalen gefilmd van twee ZORG-profielen deels analoog (pellicule). Beide video’s, onder meer bestemd voor sociale media, werden opgenomen in bovengenoemde ziekenhuizen. Daar speelden enkel eigen ZORG-medewerkers de hoofdrol, zonder ingestudeerde scènes en teksten!

In de testimonials ligt de focus op het concept ‘ZORG, da’s een zinvolle job om de hoek’. De testimonials gaan de uitdagingen van een job in de zorg niet uit de weg. En illustreren het grote belang van een job in de sector als verpleegkundige, IT-er, arts,... Wie dus bij ZORG aan de slag gaat, kiest voor een boeiende job in de buurt met een pak voordelen, zoals groeikansen, een gezond werkritme, werkzekerheid, kinderopvang, sportlessen... Daarnaast is een gepersonaliseerde landingspagina gecreëerd voor ZORG-jobs, bijbehorende sociale media posts, plus een interview voor Jobat. Als extra laag ontwikkelde Duke & Grace/Springbok eveneens opvallende DOOH, te zien bij Basic-Fit, in stations en in de straten van Zottegem, Oudenaarde en Ronse.

“‘t Is altijd fijn om iets te kunnen creëren waarvan je voelt dat het bijdraagt aan een warmere maatschappij. En daarbij is het wreed tof dat we over een eerder functionele rekruteringbriefing voor ziekenhuizen in de Vlaamse Ardennen, zo’n mooie, verrassende en creatieve saus hebben mogen gieten. Met een tof resultaat dat echt de sfeer van ZORG weergeeft. Je voelt je daar gewoon ook echt instant thuis,” vertelt Pieter De Baets, brand director bij Duke & Grace/Springbok.

Stefaan Blomme, CEO van ZORG, vult aan: “We hebben een aangename, professionele samenwerking. Duke & Grace/Springbok voelt perfect aan hoe we een futureproof communicatiestrategie kunnen uitbouwen. Meer nog: ze kunnen deze strategie perfect vertalen naar een concreet implementatieplan.”

Credits

Klant: ZORG

Agency: Duke & Grace. A Springbok Agency.