Zuid-Afrika tiende markt voor Social.Lab

Communication / Innovation / News

Ogilvy SANa twee jaar als Head of Media bij Ogilvy Social.Lab Brussel werd Christophe Chantraine gepromoveerd tot Managing Director van het nieuwe Social Lab-bureau in Zuid-Afrika. Na New York, Londen, Parijs, Amsterdam, Singapore, Dubai en Boekarest, gaat het social networking agency, in 2013 gekocht door WPP, door met zijn internationale groei. Zuid-Afrika is een van de 10 grootste markten ter wereld voor Ogilvy en een van hun wereldwijde “creative excellence” centra.

Christophe Chantraine

Christophe Chantraine

Social.Lab Zuid-Afrika zal zowel actief zijn in Kaapstad als in Johannesburg. Vanaf november neemt Christophe Chantraine de leiding op zich van een team van 15 mediaspecialisten. Hun aanbod? Een combinatie van de socialemedia-expertise van Social.Lab met het creatieve talent van Ogilvy Zuid-Afrika. Social.Lab Zuid-Afrika werkt voor een brede waaier lokale en internationale klanten, zoals VW, Audi, Unilever, Vodafone en AB-Inbev. Voor deze klant won Ogilvy Zuid-Afrika trouwens dit jaar een Grand Prix op het Cannes Lions festival. Chantraine legt uit: “Deze nieuwe wending in mijn carrière was de belangrijkste en moeilijkste om te nemen, maar deze kans kon ik onmogelijk weigeren. Ik heb veel goesting en verwacht veel van het unieke aanbod van Social.Lab in deze groeiende markt. Na verschillende jaren aan de creatieve kant (TBWA) te hebben gestaan en daarna aan de mediazijde, was het uiteindelijk een logische volgende stap om een 100% geïntegreerd aanbod te implementeren. Hiervoor kan ik gebruik maken van de eigen knowhow, methodologieën en technologieën, ontwikkeld door Social.Lab over heel de wereld."

Yves Baudechon, co-founder of the Social Lab social agency

Yves Baudechon, co-founder of the Social Lab social agency

Yves Baudechon, medeoprichter en Voorzitter van Social.Lab Worldwide vult aan: “Met 15 agentschappen in 9 markten en 400 experten, blijven we ons netwerk op een rustige manier verder uitbouwen. Zuid-Afrika is de ideale toegang tot het hele Afrikaanse continent. Digitaal explodeert er en 86% van de Zuid-Afrikanen heeft een smartphone. Deze maatschappij is mobiel en sociaal. Gilles en ik zijn zeer blij dat Christophe deze uitdaging op zich heeft genomen. In België neemt Arnaud Vanhemelryck de rol van Christophe Chantraine op zich als Head of Media. Hij werkt al sinds 2012 bij Social.Lab. De voorbije 3 jaar had hij de leiding over het mediateam in New York en de socialemediastrategie van wereldwijde klanten zoals IBM en UPS. Begin dit jaar keerde hij terug naar België om het wereldwijde mediapartnership met Vans Europe aan te sturen en op grote projecten te werken, zoals de wereldwijde socialemediapitch van BMW die recent gewonnen werd.

Arnaud Vanhemelryck

Arnaud Vanhemelryck