Wie won Antalis Interior Design Award?

Awards / Design / News

concours AntalisDe winnaars van de Antalis Interior Design Award zijn bekend. In september vorig jaar werden architecten, interieurontwerpers, drukkers, adverteerders en studenten gevraagd om hun mooiste interieurdecoratie met Antalis Coala producten in te zenden. Charlotte Liénard is een van de gelukkige winnaars. Ze is française, maar studeerde in Bergen en heeft intussen haar domicilie in Brussel. Zij werd tweede in de categorie 3D-ontwerp. In totaal werden er 342 projecten door creatieve deelnemers afkomstig uit 29 landen ingestuurd, via de website Antalis Interior Design Award. De kandidaten konden deelnemen in verschillende categorieën: hotels, restaurants, winkels, kantoren, woningen, openbare ruimtes en 3D-ontwerpen.
Charlotte Liénard ontwierp het ‘Violine Office’, een kantoorproject dat gebaseerd is op verschillende tinten paars en bordeaux: “Een kantoor zou een fijne en stimulerende werkplek moeten zijn. Ik heb voor paars gekozen omdat het voor een stimulerende werkomgeving zorgt. De kleur zit tussen blauw, wat kalmeert, en rood, wat energie geeft. De geometrische print in de lounge ruimte zorgt ook voor dynamiek maar leidt niet te veel af.” De muurdecoratie in de kantoorruimte herinnert aan de bedrijfswaarden. Handig om medewerkers te motiveren. De twee wallpapers zijn op maat gemaakt met Antalis Coala producten. Muriël Knippers, communication manager Benelux van Antalis: “Met de wedstrijd willen we de ontwikkeling van digitale printtechnologieën ondersteunen en tegelijk laten zien dat onze Coala producten alle mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld hotels, musea of restaurants te voorzien van nieuwe designs. Charlotte Liénard heeft een prachtige ruimte ontworpen die niet alleen creatief en innovatief is, maar mensen ook emotioneel raakt.”  
De beste projecten van de Antalis Interior Design Award worden ook gepubliceerd in The BOOK, dat Antalis zal verspreiden onder de belangrijkste spelers van de interieurdecoratie. De verschillende inzendingen zullen ook op beurzen en evenementen, zoals Architect@Work en DSCOOP, worden getoond.