7Dimanche wordt kleiner en fijner

Crea / Media / News

De Waalse zondagskrant 7Dimanche krijgt na zijn nieuwe visuele identiteit nu ook een nieuw formaat aangemeten, dit vanaf zondag 13 oktober. Vorig jaar polste de krant via een enquête naar het favoriete leesformaat van haar lezers. En hun wens was duidelijk: een compacter, praktischer en moderner leesformaat om de krant gemakkelijker te kunnen lezen tussen de zondagse koffie en croissant. 

En zo geschiedde het nieuwe Half-Berliner formaat (235 x 315 mm). De hoeveelheid nieuws blijft hetzelfde, maar de krant zal duidelijker ogen. De gekende rubrieken, zoals actu, foot, sport en agenda, worden behouden en krijgen het gezelschap van enkele nieuwe rubrieken, die overeenkomen met de verwachtingen geformuleerd in de enquête. Op regelmatige basis zullen lezers zo onderwerpen over ‘gastronomie’ of tips rond ‘lifestyle’ kunnen ontdekken.

Om de nieuwe lay-out te vieren werd er een communicatiecampagne op poten gesteld. Die surft op de trend van de afkortingen. Tegenwoordig hebben onze Waalse vrienden het namelijk niet meer over actualité’ maar over actu’, is het voortaan ‘petit-déj’ in plaats van ‘petit-déjeuner’ en kijken ze massaal naar de ‘foot’(ball). Want kleiner is fijner!