Actrice Buurtpolitie wordt geldezel voor Hurae en Febelfin

Crea / News

Criminele bendes rekruteren jongeren via WhatApp en Instagram en zelfs aan de schoolpoort om “snel geld te verdienen”. Ze worden als geldezel ingezet, waarbij hun bankrekening wordt gebruikt om gestolen geld door te sluizen of om cash af te halen. Vaak gaat het om via phishing gestolen geld, waarschuwt Febelfin, de federatie van de financiële sector. Naast de strafrechtelijke en financiële gevolgen is er ook een hoog risico op fysiek geweld. De ronselaars zijn namelijk geen doetjes die het beste voor hebben met hun geldezels. De mooie vergoeding stelt in de praktijk meestal weinig tot niets voor. Meer zelfs: de geldezel blijft vaak met een geplunderde rekening achter. Het is een nationaal probleem met honderden dossiers.

Voor deze bewustmakingscampagne schakelde creatief agency Hurae de actrices Liandra Sadzo (De Buurtpolitie, #LikeMe) en Sophie Maréchal (La Trêve) in als zogenoemde geldezels. Hun beklijvende getuigenissen kan je zien in twee video’s. De gouden geldezel uit de video kan men ook terugvinden in de kamer van Febelfin bij Smile Safari, het Instagram- & TikTok-museum in Brussel.

Vincent Schroeven (creative director Hurae): “Met de actrices Liandra Sadzo en Sophie Maréchal geven we een hele nieuwe wending aan de typische, anonieme getuigenisvideo’s.” En zijn collegaSam Sisk (client & sales director Hurae) vult aan: “Met deze actie bouwen we samen met Febelfin verder op de succesvolle online campagnes van de afgelopen twee jaar. Het is belangrijk dat we jongeren blijven wijzen op de mogelijke gevaren want snel geld verdienen, is een ilusie.”

Credits

Client: Febelfin - Liesbeth Dewyn

Agency: Hurae

Creative director: Vincent Schroeven, Hannes Coudenys

Client & sales director: Sam Sisk

Project manager: Helena Schotte

Regisseur: Vincent Schroeven

Productie: Sam Sisk, Helena Schotte

Camera: Bert Warson

Make-up: Steven Versées

Design: Suzanne Akgun

Talent: Liandra Sadzo, Sophie Maréchal