Alex Noten

New kids in town

Je hebt naar mijn gevoel twee soorten ouders in deze wereld: degenen die je als kind leren om netjes en waarheidsgetrouw binnen de lijntjes te kleuren en degenen die trots zijn op je kronkels buiten die lijntjes. Ik kan van geluk spreken dat mijn ouders tot die laatste groep behoren. Van jongs af aan heb ik het gevoel gehad dat mijn ideeën waardevol waren.

Dat heeft me het zelfvertrouwen gegeven om voluit voor een creatief beroep te kiezen. Na een secundaire opleiding Audiovisuele Vorming heb ik Beeldende Vormgeving aan LUCA School of Arts gestudeerd. En dat allemaal samen met Auke Moonen, die zowel in mijn privé- als in mijn professioneel leven mijn partner in crime is. Toen laaghangende Eastpak-rugzakken en emo’s nog cool waren, vormden wij al een team.

Name a more iconic duo... I’ll wait.

Als onervaren stagiaires kregen Auke en ik bij DDB de kans om op echte klanten mee te werken. Onder leiding van Peter Ampe en Odin Saillé zijn we er toen zelfs in geslaagd om werk geproduceerd krijgen, onder andere voor Creative Belgium.

Na die stage zijn we aan de slag gegaan bij Wunderman Thompson Antwerp. Een leerrijke ervaring, maar als jong team zakten we wat weg in de menigte. Een jaar later stond Odin Saillé op het punt om een eigen bureau te starten. Hij belde ons op met de kans om een integraal onderdeel te worden van Mutant en daar moesten we geen twee keer over nadenken. Ondertussen zijn we twee jaar verder, hebben we ontzettend veel bijgeleerd en mogen we toch met enige fierheid zeggen dat we al aan heel wat indrukwekkende projecten hebben kunnen bijdragen.

De toekomst ziet er veelbelovend uit en ik ben blij dat ik bij een bureau zit waar ik, net zoals vroeger, zo nu en dan gewoon buiten de lijntjes mag kleuren, en dat met mijn beste vriendin.