AMMA: alle finalisten zijn bekend

Awards / News

Op 29 april bogen 2 AMMA expertjury’s zich over de dossiers in de categorieën
Media Research of the Year en Best Use of 1 Medium. Binnen 8 AMMA categorieën zijn nu alle genomineerden bekend.

Zes categorieën kwamen eerder aan bod in PUBNews, vandaag volgen de resterende categorieën. Twee expertgroepen van de AMMA-jury 2022, samengesteld door voorzitter Steven De Deyne, Head of Media and Production Competence Center bij Proximus, vergaderden op 29 april in de kantoren van AG Insurance aan de Emile Jacqmainlaan om de beste dossiers te nomineren in de categorie Media Research of the Year en de nieuwe categorie Best Use of 1 Medium. “Deze nieuwe categorie beantwoordt aan de vraag vanuit de sector naar inspiratie en kennisdeling inzake het efficiënt aanwenden van de verschillende touchpoints”, zegt Christine Jean, Head of Marketing, Branding & Media Management bij AG Insurance en ondervoorzitster van de AMMA jury. “De mogelijkheden van alle media zijn immers uiterst snel geëvolueerd tijdens de laatste jaren en het gebruik van elk touchpoint vereist specifieke kennis.” En de genomineerden zijn: 

Voor de AMMA van Media Research of the Year komen 5 opmerkelijke mediastudies in aanmerking:

En voor de gloednieuwe categorie Best Use of 1 Medium moest de expertjury een selectie maken uit liefst 22 dossiers, afkomstig uit verschillende segmenten van de mediasector: OOH, Video, Audio, Gaming, Social en Inhome Advertising. Omwille van een aantal gelijke scores na de geheime stemming, heeft de uiteindelijk jury beslist 6 dossiers te nomineren en door te verwijzen naar de finale jury:

De prijzen zullen worden uitgereikt tijdens de feestelijke AMMA Ceremony op 16 juni in het Auditorium 2000 aan de Heizelpaleizen.