Arteveldehogeschool organiseert event Social Media & Influencer Marketing Barometer 2024

4schools / Agenda / Communication / News

  • 15/05/2024
    09:00 - 15:30
  • Campus Kantienberg Voetweg 66 9000 Gent (Aula)

Sinds 2019 biedt de SMI-barometer de meest actuele inzichten over hoe Belgen branding via sociale media, influencermarketing en podcasting ervaren. Hiertoe bevraagt de Arteveldehogeschool jaarlijks een representatieve steekproef van Belgen tussen 16 en 39 jaar oud. Ze monitoren evoluties en onderzoeken verschillen tussen het Nederlands- en Franstalige deel van België. Daarnaast belichten ze ook hoe Belgische (retail)merken sociale media en influencermarketing aanpakken. Op 15 mei lanceert de school de vijfde editie van de SMI Barometer tijdens een studiedag.

Tijdens de studiedag krijg je inzicht in het socialemediagebruik van Belgische jongeren en volwassenen, adviezen en inzichten van TikTok zelf, tips van Junior Malela (Colruyt Group) om de resultaten om te zetten naar strategie, praktijkcases vanuit de retail en workshops en inspiratiesessies (over contentcreatie met AI, eyetracking, en meer). 

Inschrijven is verplicht en annuleren kan tot en met woensdag 1 mei 2024. Externen schrijven zich in via de knop "Inschrijven zonder account".