Bad Bad Belgium genomineerd voor Annecy International Animation Film Festival

Awards / Media / News

Het Annecy International Animation Film Festival selecteerde de geanimeerde documentairereeks 'Bad Bad Belgium' als één van de 24 genomineerden uit 3300 inzendingen in de categorie tv-films. Voor zowel Streamz als productiehuis AKA De Mensen is het de eerste keer dat ze een nominatie van het gerenommeerde Franse Film Festival ontvangen. Het festival en prijsuitreiking vinden plaats van 9 tot 15 juni.

De driedelige Streamz Original 'Bad Bad Belgium' ging in februari dit jaar in première op Filmfestival Oostende. Elke aflevering vertelt een vergeten schandaal uit de Belgische geschiedenis: van de Belgische betrokkenheid bij de ontwikkeling van de atoombom, de start van het massatoerisme met het beruchte vakantieoord Ten Bel tot de ontwikkeling van de XTC pil door de jonge Limburgse Dokter XTC.

Elke aflevering kreeg een eigen beeldtaal in een animatie van Visuals Internationals en een eigen soundtrack van Melawati. De drie afleveringen werden ingesproken door Peter Van den Begin ('De Twaalf') in aflevering 1, Gene Bervoets ('Knokke Off') in aflevering 2 en Liesa Van der Aa ('De Dag') in aflevering 3 met stemregie in handen van WeHearDifferent.

'Bad Bad Belgium' is een productie van AKA De Mensen en Streamz. Het werd geschreven door Jasper Declercq en Tom Pardoen. De regie is in handen van Jasper Declercq, Jonas Wellens en Wouter Medaer. De docureeks kwam tot stand met de steun van Tax Shelter