BEA Awards 2022: CityCubes, Sylvester, OFCORES/DiscoVR en meetmarcel grote winnaars

Awards / News

CityCubes, Sylvester, OFCORES/DiscoVR en meetmarcel zijn de grote winnaars van de 23ste editie van de BEA Awards. Deze bureaus wisten elk één felbegeerde Golden BEA te veroveren. Het beste Institutional Event was de Heropening van het Antwerpse Stadhuis, waarvoor Sylvester een kleurrijk volksfeest organiseerde. In de categorie B2E ging de hoofdprijs naar de Volvo Car Gent Team Challenge, een project van de combinatie DiscoVR & OFCORES. Bij de B2C-events ging de hoofdprijs naar CityCubes, dat in opdracht van Mediahuis het impactvolle DS Podcastfestival uitwerkte. Het Brugse bureau meetmarcel zorgde voor het beste B2B-evenement, met Dare To Do Your Thing, een event dat de ING-personeelsleden uitdaagde om hun grenzen te verleggen.

Naast deze vier categoriewinnaars kende de BEA-jury ook nog twee special awards toe. De eerste ging naar het Garnaalkrokettenfestival, een event dat Toerisme Oostende in eigen beheer organiseerde. Het Brugse bureau meetmarcel kreeg carte blanche van Versluys Holding, en kwam op de proppen met het angstaanjagende en vooral indrukwekkende Finit Hic Deo, ook goed voor een speciale onderscheiding.

Deze BEA-competitie 2022 ging afgelopen zomer al van start. Na een online voorronde werden de geselecteerde bureaus tijdens de finaledag op 23 november uitgenodigd in het Havenhuis, om de 15 finaleprojecten live voor te stellen aan een jury van 15 corporate event managers. Deze presentaties konden ter plaatse worden bijgewoond door het publiek. Na een dag vol presentaties trok de jury zich terug om tijdens een deliberatie de vier gouden awards toe te kennen.

De winnaars van de BEA Awards werden diezelfde avond nog onthuld, tijdens een spannende show in Avenue by Antwerp Expo. Het organiserende agentschap JADA events ging voor het creëren van het event aan de slag met de Antwerpse pijlers mode, haven en diamant, en pakte uit met het thema-concept ‘Open Up!’. Ze konden daarbij rekenen op de professionele ondersteuning van meer dan 50 gemotiveerde partners uit de eventsector. Dit alles resulteerde in een meer dan geslaagde avond met awards, culinaire ervaringen, straffe artiesten en een stevige afterparty. “De turbulente wereld waarin we momenteel leven plaatst alle sectoren voortdurend voor nieuwe uitdagingen," aldus Jean-Paul Talbot, medeorganisator van de BEA Awards. “Dit geldt niet in het minst voor de (corporate) evenementensector. Al 23 jaar duiden we met de BEA's winnaars aan. En dat is belangrijk. Maar dit jaar was het nog belangrijker om onze sector te kunnen vieren, in een relatief serene sfeer. Met adverteerders, maar ook met agentschappen, leveranciers en alle stakeholders binnen de evenementensector.”

Palmares van de Benelux Event Awards 2022

Golden BEA B2B-evenementen

ING 150Y – Dare To Do Your Thing – meetmarcel voor ING

Golden BEA B2C-evenementen

DS Podcastfestival - CityCubes voor Mediahuis

Golden BEA B2E-evenementen

Volvo Car Gent Team Challenge - DiscoVR & OFCORES voor Volvo Car Gent

Golden BEA Institutional events

Heropening Stadhuis Antwerpen - Sylvester Events voor Stad Antwerpen

Special Award van de Jury

Garnaalkrokettenfestival – Toerisme Oostende voor Toerisme Oostende
Finit Hic Deo - meetmarcel voor Versluys Holding