Benjamin Sekkai is nieuwe voorzitter IAB MIXX Awards

News / People

Benjamin Sekkai neemt de fakkel over van Charlotte van Coevorden als voorzitter van de IAB MIXX Awards. In die rol staat hij met de hulp van het BAM-team in voor de invulling en de evolutie van de awards.  

“De IAB MIXX Awards zijn onder de leiding van Charlotte van Coevoerden (Mediahuis) een sterk merk geworden. Ze voerde een aantal veranderingen door aan de categorieën en de manier van jureren zodat het aantal inschrijvingen steeg en het palmares meer dan ooit representatief is voor waar digital advertising in ons land voor staat.”

Benjamin Sekkai heeft niets dan lof voor zijn voorgangster. De country manager Benelux (en binnenkort ook de Nordics) van geodataspecialist S4M staat als voorzitter voortaan in voor de invulling en de evolutie van de IAB Mixx Awards.

Het is dan ook zijn ambitie om verder te gaan op het ingeslagen pad, al wil hij enkele bijkomende accenten leggen. “De missie van de IAB MIXX Awards – en bij uitbreiding van BAM – is om te helpen digitale initiatieven succesvol te laten zijn. We zitten op een kantelpunt in onze samenleving. Onze industrie heeft er alle belang bij om daar volop in mee te gaan. In dat opzicht kan het nuttig zijn bepaalde categorieën van de IAB MIXX Awards wat af te stoffen om nog beter aansluiting te vinden bij de actualiteit.”

Daarnaast – en op kortere termijn – wil Benjamin Sekkai nog verder verbreden en inclusiever zijn. “Zowel bij de juryvoorzitters als bij de juryleden zou ik graag wat nieuwe gezichten zien,” zegt hij. “Dat jonge bloed kan vonken geven, gecombineerd met de ervaring van de oude rotten in het vak die nu al deel uitmaken van de jury.”

De eerste veranderingen zullen duidelijk worden wanneer de inschrijven voor de editie 2022 worden geopend. De uitreiking van de IAB MIXX Awards vindt traditioneel plaats in Tour & Taxis in Brussel en dat op 19 oktober.