‘Brussels Air’ test Brussels klimaat

Innovation / Media / News

brussels air2Net als Vlaanderen, met het project CurieuzeNeuzen Vlaanderen van De Standaard, Universiteit Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij springt ook Brussel de kar op van de gezonde luchtkwaliteit. Op 22 februari lanceerde minister van Leefmilieu van Brussel Céline Fremault de nieuwe app 'Brussels Air'. De app ging meteen viraal: ‘Brussels Air’ werd in 5 dagen tijd 3000 keren gedownload.
Met de applicatie 'Brussels Air', ontwikkeld voor het Brusselse milieu, kunnen burgers de toestand van de luchtkwaliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest raadplegen. Real-time vervuilingsmetingen, uitgevoerd door stations die op het grondgebied zijn geïnstalleerd, kunnen worden gevolgd voor de belangrijkste verontreinigende stoffen, ozon, fijne deeltjes, stikstofdioxide, zwaveldioxide en koolmonoxide. De applicatie bevat daarnaast ook een regionale “pollumeter”, een samengestelde index berekend op basis van de verschillende metingen, evenals de evolutie van de luchtkwaliteit in de afgelopen 7 dagen.
'Brussels Air' is een belangrijke informatie- en sensibiliseringstool rond Brussel  voor astmapatiënten, gezinnen met jonge kinderen, atleten, enz. De app maakt het vooral mogelijk waarschuwingen rond pollutiepieken te ontvangen via push meldingen, om en om zijn gedrag bewust aan te passen. De app is beschikbaar voor Android en IOS.