Cannes Lions: de Belgische balans

croisette-cannes-new

Communication / News

croisette-cannes-new

Zaterdagavond sloot Cannes met een groots vuurwerk de 62e editie van het festival van de creativiteit af. De Belgische bureaus keerden uit Cannes terug met meer Lions dan vorig jaar: 14 (een verdubbeling van de 7 Lions in 2014). Meer bepaald: Eén Gold Lion, zes Silver Lions en zeven Bronze Lions.

De enige Gold Lion was voor Happiness Brussels en « shadow wifi », een campagne tegen huidkanker in de categorie Promo & Activation (klik hier voor meer informatie). Het bureau kreeg ook nog een Bronze Lion voor « Sell the Jobless», gerealiseerd voor de ACC, een campagne die bij de CCB Awards tweemaal brons kreeg.

En voor de rest? BBDO mag pronken met vier Lions: tweemaal Silver (Radio) en tweemaal Bronze (Direct), telkens voor dezelfde campagnes: de onvermijdelijke « JCDecaux Street View Unpaid Bills » (die ook al won op de Epica en de CCB Awards) en drie spotjes voor televisiezender Vier. LDV United Antwerp van zijn kant mocht drie Lions inpakken: twee Silver in Promo & Activation en in Direct en een Bronze in Cyber, telkens voor « Special Olympics Belgium 2014 ». Publicis volgt met twee prijzen: Silver in Film voor « Audio Cartoons » voor Reporters Zonder Grenzen (na de aanslag tegen Charlie Hebdo) en een Bronze in Design voor de campagne « eye click donation » voor de ALS Liga.

We eindigen met DDB, Silver in Mobile voor « Phoneaddress » voor Base, en met Famous en Duval Guillaume met elk één Bronze, de eerste in de catégorie Media voor « Defrost Dinners » voor GDF Suez/Electrabel, de tweede voor « Viral Stupidity » voor Reborn to be Alive, een organisatie die werkt rond orgaandonors.