Casper Faelens 

New kids in town

Ik wist nooit goed wat ik precies wou doen, ik begon al te twijfelen in het middelbaar over mijn studiekeuzes. Ik had het heel moeilijk om te focussen op dingen die me totaal niet interesseerden, maar eens ik geïnteresseerd was kon ik me bijna hyperfocussen.  

Een van de dingen waar ik altijd van gehouden heb, is animatie. Van Disney tot Studio Ghibli: ik was er van jongs af aan fan van, en dat is later uitgegroeid tot een ware passie. Ik ben in mijn studententijd af en toe van gedacht veranderd maar ben uiteindelijk afgestudeerd als audiovisueel designer. Niet alleen animatie maar ook film en 3D heb ik op mijn CV kunnen zetten. 

Ik heb een zestal maanden gewerkt als motion graphic designer, waarna ik ontslag nam wegens te weinig uitdaging. Ik zocht iets om mezelf te pushen en nieuwe dingen te ontwikkelen. Toen ben ik bij Jansen & Janssen terechtgekomen. Hier heb ik een veel uitgebreider takenpakket. Naast het onderhouden van de ICT en social marketing, doe ik aan onderzoek en ontwikkeling. Ik onderzoek nieuwe technische mogelijkheden om stevige interactieve digitale verhalen te maken en geef die flair met mijn animatievaardigheden.   

Ik krijg hier echt de kans om nieuwe dingen te proberen. Ook al lopen die niet altijd van een leien dakje, ik heb wel het gevoel dat ik hier het bedrijf verder kan laten evolueren in het digitale tijdperk.