Colruyt houdt Office On Wheels op de weg

Colruyt

Communication / News

ColruytColruyt Group, vorige week nog uitgeroepen tot Best Corporate Brand 2017,  heeft beslist om het “Office On Wheels” -initiatief verder te zetten, in samenwerking met autocarbedrijf Mandelcar. Het project, waarbij medewerkers elke werkdag in een speciaal uitgeruste kantoorbus van Gent naar Halle pendelden,  liet de afgelopen zes maanden een heel positieve invloed na op de medewerkers die eraan deelnamen. Bovendien liet het Colruyt Group ook toe om 32,2 ton CO2 te besparen. Redenen genoeg om nog twee jaar verder proef te draaien met het initiatief.Colruyt

“Office on Wheels” was een proefproject in samenwerking met de beroepsvereniging BAAV (autocars) en het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM), met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio). De kantoorbus “Office on Wheels” is uitgerust als een volwaardig kantoor zodat 28 medewerkers van Colruyt Group hun reistijd dagelijks meteen konden omzetten in gewerkte (en betaalde) tijd. Op die manier zorgt het rijdende kantoor voor minder filestress en een betere werk-levensbalans.

Er werden al enkele optimalisaties doorgevoerd tijdens de eerste testperiode: de retourtijd werden gewijzigd in functie van de behoeften van de reizigers en het aantal werkposten werd verhoogd (van 24 naar 28) door de vergaderruimte te supprimeren. Er zullen nog verbeteringen worden doorgevoerd in de loop van het volgende jaar. Er wordt ook gezocht naar manieren om het voertuig ook overdag structureel nuttig in te zetten zodat de kost van het project kan worden gedrukt. Michiel Binnard, milieucoördinator bij Colruyt Group: “We gaan de systemen nog beter aanpassen aan een permanent gebruik van de bus. Op die manier zullen de effecten van een langduriger gebruik en het gebruik ervan tijdens vakantieperiodes beter kunnen worden ingeschat”.