Creative Belgium Awards 2022: de shortlist!

Awards / News

De juryweek van de Creative Belgium Awards 2022 vond de eerste week van mei plaats bij Comet in Brussel. Gedurende vier dagen debatteerden jury's over het ingestuurde werk en werd bepaald welke campagnes bekroond zullen worden als beste werk van 2021. Ter herinnering: Creative Belgium had vier verschillende jury’s samengesteld:

Direct, Film, Outdoor, Press, Radio & Audio  met als voorzitter Arnaud Pitz

Brand Experience, Digital, Media, PR  met als voorzitter Pieter Claeys

Design met als voorzitter Frank Schouwaerts

Van de 650 inzendingen zijn er 176 shortlists voor 75 unieke campagnes. In de shortlist vinden we 20 bureaus terug. Creative Belgium heeft als ambitie om zowel werk voor profit als non-profit merken te bekronen en is dan ook blij om een shortlist te presenteren met een mooi evenwicht: van de 176 shortlists is 70% for profit. De volledige shortlist is te vinden op https://www.creativebelgium.be/creative-belgium-awards. Ook uit de 62 inzendingen voor de New Talent Award heeft de jury een shortlist van drie geselecteerd, de winnaar wordt bekend gemaakt op 3 juni.

Van het aantal nominaties sleepte Mortierbrigade het grootste aantal in de wacht (31), gevolgd door Mutant (28), FamousGrey (26) en BBDO Belgium (23). De volledige lijst van nominaties per inzender:

mortierbrigade 31
Mutant 28
FamousGrey 26
BBDO Belgium 23
TBWA\Belgium 12
Happiness Brussels 11
Wunderman Thompson 8
LDV United 7
AIR sa 5
Lucy 5
Publicis Groupe Belgium 5
Ogilvy Social.Lab 4
WeWantMore 3
De Vloer NV 2
Bonka Circus 1
DDB Brussels 1
Hamlet NV 8
Het Geluidshuis 1
Klankwerk 1
Once 1

De uitreiking van de Creative Belgium Awards vindt dit jaar opnieuw plaats in het Casino van Knokke op 3 juni. Hoezo, u heeft nog geen ticket? Snel naar https://creativebelgium.eventsite.be!