De Standaard Solidariteitsprijs voor AZG en De Vloer

Awards / Crea / Media / News

Solidariteitsprijs_Bundel-11Artsen Zonder Grenzen (AZG) wint met een advertentie bedacht door De Vloer de De Standaard Solidariteitsprijs 2017. ‘Enkel zo mag premier Michel geld storten op onze rekening’, luidt de headline van de winnende advertentie. Bettina Saerens van Artsen Zonder Grenzen legt uit: "Al onze patiënten kunnen, ongeacht hun afkomst, geloof of legaal statuut, op onze hulp rekenen. Maar humanitaire hulp wordt steeds vaker als politiek instrument beschouwd, niet om patiënten te helpen, maar om belangen te verdedigen. Om in zo’n klimaat toch hulp te kunnen bieden aan wie dat het hardst nodig heeft, is onze financiële onafhankelijkheid cruciaal." De jury roemde de winnaar om de laagdrempelige en opvallende wijze waarop de moeilijke boodschap werd gebracht.

Artsen Zonder Grenzen haalde het (nipt) van een advertentie van Duval Guillaume voor Reborn to be alive. reborn to be alive

Derde werd Vereniging Afasie, met een advertentie bedacht ten kantore van TBWA.

Afasie TBWADe jury voor de editie 2017 van De Standaard Solidariteitsprijs bestond uit Katrien Bottez (FamousGrey), Philippe De Ceuster (Mortier­brigade), Karel Verhoeven (hoofdredacteur De Standaard), Emmanuel Naert (marketingmanager De Standaard), Klaartje De Bonnaire (communicatiemanager De Standaard), Gert Verbelen (grafisch redacteur De Standaard) en Hans Cottyn (chef opinie De Standaard).
Gezinsbond

De Publieksprijs ging nog nooit naar de algemene winnaar en dit jaar was de publiekslieveling een advertentie van De Gezinsbond, werk van Typografics. De winnaars van de publieksprijs en van de juryprijs mogen later dit jaar nog driemaal paginagroot en gratis adverteren in De Standaard.

De credits van de winnende advertentie van De Vloer en Artsen Zonder Grenzen:

Merk: Artsen Zonder Grenzen België

Klant: Bettina Saerens

Creatief team: Tom De Vriendt, Besarte Ukshinaj

Creative director: Koen Van Deun, Johan Roelandt

Account Manager: Charlotte Vanhoutte

Fotografie: Evert Thiry

Retouche: Mieke Geenen, Pixelxpress