Decavi bekroont twee campagnes AG

Awards / News

De 22ste editie van de Decavi-verzekeringstrofeeën Leven was succesrijk voor AG, dat dit jaar 3 trofeeën in ontvangst mocht nemen. Zo werd de traditie dat de makelaars aan AG de Trofee van de makelaar toekennen, nogmaals bevestigd. Daarnaast werd AG ook beloond met een trofee in de categorie Tak 23 Medium Risk en, wat voor de communicatiesector interessant is, met de Trofee voor maatschappelijke inzet voor de campagnes Samen tegen Eenzaamheid en Stop Darmkanker.

Met de actie "Samen tegen eenzaamheid" wil AG de aandacht vestigen op het thema van eenzaamheid, waarvan de voorbije jaren gebleken is dat dit een belangrijk maatschappelijk probleem is dat jaar na jaar toeneemt. De campagne (in samenwerking met Air, zie ook het campagnebeeld hierboven) informeert, sensibiliseert, maar brengt ook hulpbehoevenden, vrijwilligers en hulporganisaties die actief zijn rond dit thema, samen. Daar werd eerder dit jaar nog een lessenpakket voor scholen aan toegevoegd.

En sinds 2018 steunt AG de vzw Stop Darmkanker. Darmkanker is de op een na meest voorkomende kanker in België. Toch neemt de kans op herstel zeer sterk toe naarmate de ziekte in een vroeg stadium wordt opgespoord. Preventie en vroege opsporing zijn dus cruciaal. In dit kader organiseerden de vzw en AG een unieke juwelententoonstelling rond het thema "Juwelen met een grote boodschap", die te bezichtigen was in de Zoo van Antwerpen en in Pairi Daiza. Uitwerpselen van dieren zijn van groot belang voor wetenschappelijk onderzoek, maar vormden ook het basismateriaal van deze unieke tentoonstelling.