Delhaize en TBWA hebben zin in beter

Crea / News

Delhaize gaat voluit voor kwalitatieve en eerlijke producten. Om dat aan te tonen bedacht TBWA ‘De Zwangerschapstest’. Daarin worden vijf producenten en hun product op de rooster gelegd door een zeer kritische jury: vier zwangere vrouwen.

In 2020 zet Delhaize zich meer dan ooit in om zijn klanten – de Goebezigers – te helpen goed bezig te blijven: gezonder leven, evenwichtiger eten, minder verspillen, met respect voor natuur en medemens… En dat begint natuurlijk bij kwalitatieve en eerlijke producten zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen, die in menswaardige omstandigheden geproduceerd worden.

En wie is er kritischer voor voeding dan zwangere vrouwen? Voor hun ongeboren kind leggen zij wat correct eten en gedrag betreft, de lat bijzonder hoog. Zij zijn dan ook extra kritisch voor alles wat ze in hun mond steken en voor de manier waarop het in de winkel terechtkomt. Zij vinden dat een en ander wel wat beter kan.

Om aan te tonen dat Delhaize elke dag werk maakt van kwaliteit, ontwikkelde TBWA voor Delhaize ‘De Zwangerschapstest’. Producenten, leveranciers en Delhaizemedewerkers proberen deze hyperalerte vrouwen te overtuigen waarom hun goudakaas, chocolade, brood, pasta enzovoort beter zijn. De vrouwen wikken, wegen, proeven… en checken of de betere producten van Delhaize ook echt beter zijn.

In radio en televisie vat TBWA de argumenten per product bondig samen, net zoals in OOH. In het magazine en door-to-door kunnen klanten nog meer producten ontdekken die echt wel beter zijn en vooral waarom ze dat zijn. En in de langere online-video’s op delhaize.be kan je de volledige test volgen. Want zwangere vrouwen en wakkere consumenten, Goebezigers, maak je niet zomaar eender wat wijs.

Ter info: voor de televisiespots en online-video’s van Delhaize werkt TBWA nooit met acteurs, altijd met echte mensen die uitgezocht worden in functie van de boodschap. Als door-en-door Belgisch merk kiest Delhaize ervoor om in die langere online video’s met één versie te werken, waarin zowel Nederlands als Frans gesproken wordt.

Credits
Agency: TBWA\Belgium
Client: Delhaize: Aude Mayence, Isabel Broes, Nadine Kienen, Kristien Porrez, Audrey Techy, Yassin El Moudden
Campaign Title: Zin in beter? Bij Delhaize vind je beter.
Creative Director: Frank Marinus
Creative Director content:  Willem Van den Hoof
Creative team: Stijn Klaver, Julien Riviezzo, Alex Ameye, Stefan Dias, Chiara De Decker, Florence François, Florence Gobert
Social Creative team: Inge Bracke, Nadine Claes, Alexandra Crismer, Sarah Pierrequin
Account team:  Geert Potargent, Marieke Michels, Sharon Lavaert, Vanessa Sponar, Nathalie Thollebeek,  Laure Ghekiere, Thomas Hoogmartens, Maria-Laura Laubenthal
Strategy: Kristof Janssens, Helena Gheeraert
Strategic media planner: Jolien Van Heyste, Lisa Oversteyns
Photography: Studio Wauters
Retouches: Marianne Gualtieri
DTP: Léa Leborgne
Digital Design: MAKE & Digital Craftsmen
Project Management: Max Van der Beken, Juliette Defoux
Online production: Benjamin Van Malderghem, Jennifer Van Regemeuter
TV Producers MAKE: Lore Desmet, Pia Decabooter
Production Company
Producer: Lieselot Ral (MAKE)
Director: Jan Boon
DOP: Piet Deyaert, Anton Mertens
Post-production
Postproduction company: MAKE 
Offline editor: Helena Overlaet-Michiels, Nico Poedts (Sliced-Collective)
Online editor: Helena Overlaet-Michiels, Nico Poedts (Sliced-Collective)
Colorgrading: Joost Van Kerckhove (Moxy) 
Post-producer: Lauranne van der Heyden, Pia Decabooter (MAKE) 
Sound: Jan Pollet (MAKE)
Online video Producer: Elien De Brouwer
Online video editing: Nabil El Hajjouti (MAKE)
Radio producer: Lauranne Van Der Heyden
Media Agency: MindShare
Media planners: Johan Putseys, Angelique Pistidda, Stephanie Van Geit